Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ansamblul „Dorulețul”, Marele Premiu și Trofeul Festivalului, la București Ansamblul „Dorulețul”, Marele Premiu și Trofeul Festivalului, la București
Vineri, 1 iunie 2018, Ansamblul Folcloric de Copii „Dorulețul”  al Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei” din Tulcea a participat la Festivalul Concurs „EuroFolklore” desfășurat... Ansamblul „Dorulețul”, Marele Premiu și Trofeul Festivalului, la București

Vineri, 1 iunie 2018, Ansamblul Folcloric de Copii „Dorulețul”  al Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei” din Tulcea a participat la Festivalul Concurs „EuroFolklore” desfășurat la Palatul Național al Copiilor din Capitală. Festivalul, organizat de Școala Gimnazială nr. 1 „Sfinții Voievozi” din București, în cadrul proiectului Educațional „SUNT CETĂȚEAN EUROPEAN ȘI MĂ IMPLIC” ediția 2018, și-a propus să aducă „folclorul românesc și al minorităților în Capitala României în anul Centenarului, prin intermediul talentului și purității copilăriei”. Participanții – formații folclorice și interpreți soliști de muzică populară – au avut vârste cuprinse între 5 și 15 ani și au fost în număr de 58, din întreaga țară. Ansamblul tulcean s-a făcut încă odată remarcat, adjudecându-și Premiul I, Marele Premiu și Trofeul Festivalului la secțiunea „Ansambluri de cântece și dansuri”, precum și Premiul I prin solista  Denisa Călin, la secțiunea „Solist vocal”.

Menționăm că la București a participat doar o parte a Ansamblului Folcloric de Copii „Dorulețul”, întrucât cealaltă parte a membrilor s-a aflat și se află încă în deplasare în Slovacia, unde repezintă Tulcea la un festival international de folclor.

Mulțumim tuturor elevilor ansamblului care, prin talent, dăruire și disciplină reușesc să-ți reprezinte municipiul și județul, deseori și țara, la un astfel de nivel!

Director

Profesor Ștefan Coman