Apelul Eroilor tulceni, liantul între generații

  În organizarea Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Tulcea,  în cadrul marii sărbători a Anului Centenar, s-a desfășurat, joi 17 martie, în Piața Civică, Apelul Solemn.

  Manifestarea a constat în rostirea numelor Erilor tulceni căzuți în cele două conflagrații mondiale după care, copiii din școlile tulcene care poartă numele celor căzuți, au răspuns: Prezent!

  Lăudabilă inițiativa de a aduce în atenția elevilor Municipiului Tulcea sacrificiul suprem pentru țară săvârșit de eroii celor două războaie mondiale – strămoșii lor.

  La  ceremonie au participat  membri ai  Asociației Naţionale a Veteranilor de Război-Tulcea, ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Contra Amiral Iacob Bălan” – Tulcea și ai Asociației Naționale „Cultul Eroilor” – Tulcea.

  „Este o formă de recunoștință pentru sacrificiul suprem al sutelor de mii de ostași căzuți la datorie în timpul celor două războaie mondiale, un semn de respect pentru cei care i-au lăsat în urmă pe cei dragi și au pornit pe drumul consolidării statului românesc”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani.

   

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Solve : *
  22 − 6 =