Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Aproape 5 procente dintre vehiculele verificate tehnic în trafic de inspectorii R.A.R. prezentau pericol iminent de accidente Aproape 5 procente dintre vehiculele verificate tehnic în trafic de inspectorii R.A.R. prezentau pericol iminent de accidente
Aproape 5 procente (3781) dintre vehiculele verificate tehnic în trafic anul trecut de inspectorii Registrului Auto Român prezentau pericol iminent de accidente. Mașinile aveau... Aproape 5 procente dintre vehiculele verificate tehnic în trafic de inspectorii R.A.R. prezentau pericol iminent de accidente

drumtlAproape 5 procente (3781) dintre vehiculele verificate tehnic în trafic anul trecut de inspectorii Registrului Auto Român prezentau pericol iminent de accidente.

Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete.

Registrul Auto Român a verificat anul trecut în trafic nu mai puțin de 76678 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 50% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică.

Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,42%.

Directorul general al Registrului Auto Român  George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 1494 de vehicule în județul Tulcea. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 2,34% (35) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

 

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 39,76% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 25,97%  au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).

 

Din totalul vehiculelor verificate, 2,35% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În urma analizei emisiilor poluante, la 10,33% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis .

 

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Tulcea de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 409 sancțiuni, au fost reținute 7 permise de conducere și 401 de certificate de înmatriculare.