Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

APROAPE O TREIME DIN UNITĂȚILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT TULCENE NU AU NICI UN FEL DE PAZĂ! APROAPE O TREIME DIN UNITĂȚILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT TULCENE NU AU NICI UN FEL DE PAZĂ!
Conform unei analize a modului în care este asigurată siguranța în incinta și zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, la nivelul județului Tulcea procent... APROAPE O TREIME DIN UNITĂȚILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT TULCENE NU AU NICI UN FEL DE PAZĂ!

Conform unei analize a modului în care este asigurată siguranța în incinta și zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, la nivelul județului Tulcea procent de 32,62 % din totalul unităților de învățământ nu dispun nici de pază umană și nici de sisteme tehnice de supraveghere video. Vorbim de 46 unități, 2 în mediul urban și 44 în mediul rural, reprezentând școli primare/gimnaziale.

Din punct de vederea al asigurării cu pază al unităților de învățământ, situația se prezintă astfel:
Unități de învățământ asigurate cu pază umană exclusiv = 40 (21 în mediul urban și 19 în mediul rural);
Unități de învățământ dotate cu sisteme de supraveghere video exclusiv = 36 (12 în mediul urban și 24 în mediul rural);
Unități de învățământ care dispun atât de pază umană cât și de sisteme tehnice de supraveghere video = 19 (9 în mediul urban și 10 în mediul rural);
De menționat este faptul că, pe raza noastră de competență, nu sunt unități de învățământ care să nu aibă gard împrejmuitor.
Activitățile desfășurate pe această linie, de către Inspectoratul de Poliție al jud. Tulcea împreună cu instituțiile partenere (I.J.J., I.S.U și Poliția Locală Tulcea) precum și a bunei colaborări cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Consiliul Județean Tulcea, au condus la ținerea sub control a fenomenului infracțional, în perioada analizată nefiind înregistrate acte de victimizare ale elevilor în zonă adiacentă unităților de învățământ.
Raportat la incidentele înregistrate în incinta unităților de învățământ, în anul școlar 2017 – 2018 s-au înregistrat un număr de 17 incidente față de 5 în perioada similară a anului trecut, toate vizând infracţiunea de loviri și alte violențe.
Dintre acestea, 13 s-au înregistrat în mediul urban (11 în municipiul Tulcea – 6 în incinta școlilor primare/gimnaziale și 5 în incinta liceelor, și câte un eveniment pe raza Orașului Babadag și Măcin) și 4 în mediul rural.
În 14 cazuri autorul infracțiunii este elev al unității unde s-a comis fapta iar în 11 cazuri atât victima cât și autorul sunt din cadrul aceleiași unități școlare.
Din totalul de 17 evenimente înregistrate, 5 s-au comis în unități asigurate cu pază umană exclusiv, 5 în unități asigurate cu sisteme de securitate exclusiv și 7 s-au înregistrat în unităţi asigurate cu pază umană și sisteme de securitate exclusiv.