AREST LA DOMICILIU PENTRU HOGEA. DNA POATE CONTESTA DECIZIA

h1Dacă va fi plasat în arest la domiciliu primarul suspendat Constantin Hogea nu va avea voie să comunice direct sau indirect, cu funcţionarii publici, personalul contractual sau cu orice altă persoană care desfăşoară activitate retribuită sau ne retribuită în cadrul Primăriei Tulcea ori a Consiliului Local Tulcea şi să nu comunice direct sau indirect, cu salariaţii sau cu orice altă persoană care desfăşoară activitate retribuită sau ne retribuită în cadrul SC Coral SRL Tulcea.
Tribunalul Galaţi a respins ieri cererea DNA de prelungire a mandatului de arest preventive şi a dispus plasarea în arest la domiciliu a inculpatului Hogea, însă decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în 48 de ore, astfel încât Hogea mai are de aşteptat câteva zile până când situaţia se va clarifica la Curtea de Apel Galaţi.
Soluţia pe scurt:. Respinge propunerea formulată de DIRECTIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE – Serviciul Teritorial Galati. 2.1. În temeiul art. 218 Cod Procedură Penală dispune luarea măsurii arestului la domiciliu fata de inculpatul HOGEA CONSTANTIN pe o durată de 30 de zile, de la data de 28.07.2015 la data de 26.08.2015 inclusiv. 2.2. Obligă inculpatul ca pe durata acestei măsuri să respecte următoarele obligatii: (a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; (b) să nu comunice direct sau indirect, cu inculpaţii, suspecţii ori martorii din prezenţa cauză (cu exceptia inculpatelor Hogea Valeria si Hogea Sorina-Ioana); (c) să nu comunice direct sau indirect, cu functionarii publici, personalul contractual sau cu orice altă persoană care desfăsoară activitate retribuită sau ne retribuită în cadrul Primăriei mun. Tulcea ori a Consiliului Local Tulcea; (d) să nu comunice direct sau indirect, cu salariatii sau cu orice altă persoană care desfăşoară activitate retribuită sau ne retribuită în cadrul SC Coral SRL Tulcea. 2.3. Desemnează Inspectoratul de Politie al Judetului Tulcea ca organ de supraveghere a respectării obligatiilor. Atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. 3. Cheltuielile judiciare urmează a fi avute în vedere la soluţionarea definitivă a cauzei. 4. Cu termen de contestaţie în termen de 48 h de la comunicare.