Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Arestat pentru loviri sau alte violențe, viol și evadare în formă continuată Arestat pentru loviri sau alte violențe, viol și evadare în formă continuată
          În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza penală  privind pe inculpatul S.A.R., cercetat  pentru săvârșirea, în concurs... Arestat pentru loviri sau alte violențe, viol și evadare în formă continuată

          În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza penală  privind pe inculpatul S.A.R., cercetat  pentru săvârșirea, în concurs și în stare de arest la domiciliu,  a infracțiunilor de loviri sau alte violențe, viol și evadare în formă continuată.

         Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul S.A.R., aflat în stare de arest la domiciliul său din loc. Mahmudia,în perioada ianuarie-martie 2024 în care a conviețuit cu o minoră în vârstă de 15 ani,  a întreținut relații sexuale consimțite de minoră iar pe fondul tensionării relației și-a agresat fizic partenera iar în perioada 20-23.03.2024 inculpatul  și-a încălcat în repetate rânduri obligația de a nu-și părăsi domiciliul și fără a avea acordul autorităților, a părăsit locuința pentru a o determina pe fosta iubită să reia relația amoroasă.

         Întrucât faptele inculpatului prezintă pericol pentru ordinea publică, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului, propunere ce a fost însuşită de Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului  Tulcea iar inculpatului i-a fost emis un mandat de arestare pe o durată de 30 de zile.

         Se impune precizarea că urmare a modificărilor aduse dispozițiilor Codului Penal, începând cu data de 01.01.2024, raportul/ actul sexual, comis de un major cu un minor care nu a împlinit vârsta de 16 ani ( chiar dacă raportul/actul sexual este consimțit de minor) constituie infracțiunea de ,, Viol săvârșit asupra unui minor,,  și se pedepsește cu închisoarea de la 7 la 12 ani și interzicerea unor drepturi.

         Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. 

          Facem  precizarea    măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie .