Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

  Mircea Pascale,reprezentant al Asociației de Pescari Sarichioi și membru al Federației Asociațiilor de pescari din Delta Dunării condusă de președintele Sanda Lucian, a...

 

pascaleMircea Pascale,reprezentant al Asociației de Pescari Sarichioi și membru al Federației Asociațiilor de pescari din Delta Dunării condusă de președintele Sanda Lucian, a propus în cadrul ședinței Comisiei de Mediu a Camerei Deputaților interzicerea pescuitului la scrumbie la gurile de vărsare a Dunării! Motivul ar fi faptul că „din cauza pescarilor din zonele respective scrumbia nu ar mai ajunge în zonele din amonte”.
„Eu cred că și prețul pentru consumatori va scădea , deoarece acum este un fel de monopol și prețul se face doar acolo“a precizat Pascale.

Comisia de Mediu din Camera Deputaților s-a reunit la Tulcea

Ședința de lucru a avut loc joi, începând cu ora 11.00, la sală Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea.

Deputații din Comisia de Mediu au răspuns pozitiv invitației lansate de deputatul de Tulcea, Lucian Simion, fost guvernator al Administrației Biosferei Delta Dunării și au ajuns în municipiul Tulcea, unde a avut loc ședința comisiei.

În deschiderea lucrărilor, președintele Comisie de Mediu, deputatul Remus Borza, a vorbit despre importanța unei abordări integrate a problematicilor de mediu și de oportunitatea de a discuta aceste problematici în teritoriu, aproape de cei direct afectați de modificările legislative propuse spre dezbatere.

În continuarea acestei idei, deputatul Lucian Simion  a mulțumit colegilor care au ajuns la Tulcea și a insistat asupra importanței prezenței lor în județele României.

„Este foarte important să discutăm despre această zonă cu un statut special, această zonă ocrotită aici, în județul Tulcea și să dăm posibilitatea factorilor direct interesați să vă prezinte problemele specifice. Acest tip de lucrări în teritoriu, care presupun contactul direct cu oamenii interesați de prevederile legislative dezbătute, este binevenit“, a transmis Lucian Simion, deputat de Tulcea.