Au pescuit calcan în prohibiţie: patru tone!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au încheiat inventarierea cantităţii de peşte şi a plaselor descoperite la bordul pescadorului sub pavilion România care a fost surprins braconând în perioada de prohibiţie, înregistrând aproximativ 4 tone de calcan şi peste 27.000 de metri de plase.

În data de 27 aprilie 2012, în jurul orei 00.30, la aproximativ 40 de mile marine travers de Gura Portiţei a fost identificat pescadorul „Hasip Reis”, care părăsise portul Mangalia în urmă cu 2 zile, la bord aflându-se 14 marinari.

Verificările au stabilit că la bordul ambarcaţiunii se aflau 3.941 de kilograme de peşte din specia calcan şi 27.730 de metri de plase depozitate în 119 ligheane care au fost ridicate în vederea confiscării.

Cei 14 marinari, 9 cetăţeni români şi 5 cetăţeni turci, vor fi cercetaţi penal pentru nedeţinere a licenţei de pescuit comercial, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie şi folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.