Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Cel puţin la nivel de PSD, soarta actualului Consiliu Local se afla la mâna preşedintelui organizaţiei municipale, Valcu Stoian. Criză politică ce a blocat...

Cel puţin la nivel de PSD, soarta actualului Consiliu Local se afla la mâna preşedintelui organizaţiei municipale, Valcu Stoian.
Criză politică ce a blocat activitatea Consiliului Local va fi gestionata de liderul PSD pe municipiu, după ce, spun surse din PSD, preşedintele organizaţiei judeţene, Horia Teodorescu i-a dat acestuia mâna liberă să gestioneze situaţia. În urma discuţiilor de la o şedinţă recentă Teodorescu a anunţat că nu va influenţa deloc decizia consilierilor PSD, pentru a nu se interpreta că ar putea purta negocieri cu primarul Hogea.
„Aveţi mână liberă, nu mă bag deloc în aceste negocieri politice, dacă se decide să se meargă spre alegeri anticipate la Consiliu sau se va merge pe altă idee cu actuala majoritate de conjunctură, aveţi destulă maturitate să controlaţi situaţia, nu vrea să se spună că am făcut vreun compromis sau am decis dictatorial, vă gândiţi bine şi decideţi, municipiul trebuie să înceapă să funcţioneze cu putere mai mare “ar fi spus preşedintele Teodorescu la o discuţie cu consilierii locali.
Recent preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Valcu Stoian a recunoscut că este dispus la negocieri politice cu primarul Constantin Hogea, vizând o mai mare deschidere a acestuia vizavi de implementarea unor proiecte importante pentru comunitate.
Reamintim că, în cazul în care şi următoarele două şedinţe de Consiliu Local se vor solda cu respingerea ordinea de zi, mai exact vor trece fără să se aprobe vreo hotărâre, se va trece la dizolvarea acestuia şi organizarea de noi alegeri în municipiu.