Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

AVOCAT DIN BAROUL TULCEA RETINUT DE D.N.A. AVOCAT DIN BAROUL TULCEA RETINUT DE D.N.A.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore,... AVOCAT DIN BAROUL TULCEA RETINUT DE D.N.A.

dnaProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27.01.2016, a inculpatei

DASCĂLU NICOLETA, avocat în cadrul Baroului Tulcea, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– trafic de influență (7 infracțiuni),
– spălarea banilor (5 infracțiuni).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2008-2011, inculpata Dascălu Nicoleta, în calitate de avocat în cadrul Baroului Tulcea, atât direct cât și prin intermediar, a pretins sumele de 35.000 euro și 35.000 lei și a primit 3.500 euro și 34.500 lei, de la mai mulți martori denunțători, părți în mai multe cauze civile.

În schimbul acestor sume de bani, inculpata a lăsat să se creadă că are influență și a promis că va determina mai mulți magistrați din cadrul instanțelor de pe raza județului Vrancea să pronunțe soluții favorabile în dosarele care-i priveau în mod direct pe martorii denunțători.

Pentru a disimula originea și scopul ilicit al sumelor primite de la persoanele respective, în scopul menționat mai sus, inculpata Dăscălu Nicoleta a încheiat cu martorii denunțători mai multe contracte de împrumut și acte sub semnătură privată.

Inculpatei Dascălu Nicoleta i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 28 ianuarie 2016, inculpata Dascălu Nicoleta urmează să fie prezentată Curții de Apel Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.