Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

AZL SULINA A RĂMAS FĂRĂ DIRECTOR GENERAL. SORIN IACOB ESTE INTERIMAR LA A.F.I.R. AZL SULINA A RĂMAS FĂRĂ DIRECTOR GENERAL. SORIN IACOB ESTE INTERIMAR LA A.F.I.R.
Fostul director general al Administraţie Zonei Libere Sulina, Sorin Eusebio Iacob, este începând de săptămâna trecută noul director al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor... AZL SULINA A RĂMAS FĂRĂ DIRECTOR GENERAL. SORIN IACOB ESTE INTERIMAR LA A.F.I.R.

shoriFostul director general al Administraţie Zonei Libere Sulina, Sorin Eusebio Iacob, este începând de săptămâna trecută noul director al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Tulcea.
Iacob ocupă această funcţie ca interimar, până la organizarea concursului. Conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean, la conducerea AZL Sulina va fi numit un manager interimar până la organizarea concursului pe post.
Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) își desfășoară activitatea potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 41 din 18 iunie 2014, privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenţiei pentru Finanațarea Investițiilor Rurale prin reorganizarea Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), aprobată prin Legea 43 din 17 martie 2015.
AFIR a preluat patrimoniul APDRP şi atribuţiile ce decurg din funcţia de monitorizare a Programului SAPARD, precum și atribuțiile de implementare tehnică, plată și monitorizare pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013. Mai mult decât atât, AFIR va respecta criteriile de acreditare pe toată perioada pentru care i-a fost conferit managementul asistenţei prin deciziile Comisiei Europene.
Agenţia a continuat efectuarea plăţilor pentru proiectele contractate prin SAPARD, iar până în decembrie 2013 a monitorizat toate proiectele care au fost finanţate prin acest Program pentru a se asigura că beneficiarii respectă clauzele asumate prin contractele de finanţare.
În concordanţă cu celelalte componente de investiţii se finanţează atât activităţile de diversificare economică, turism, conservarea patrimoniului natural, cultural şi arhitectural, cât şi renovarea satelor.