Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

În perioada 23 – 27 aprilie 2015 se desfăşoară la Sofia în Bulgaria ediţia a III a a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii...

În perioada 23 – 27 aprilie 2015 se desfăşoară la Sofia în Bulgaria ediţia a III a a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii „Sofia 2015”.

Festivalul îşi propune să prezinte publicului larg patrimoniul cultural al copiilor din diferite naţiuni, prin prezentarea muzicii, folclorului tradiţional într-o formă autentică şi stilizată.

Spectacolele vor avea loc pe scenele deschise din Sofia dar şi în alte regiuni de lângă capitala Bulgariei.

De asemenea, vor avea loc şi animaţii de folclor prezentate pentru copiii din grădiniţele şi şcolile din Bulgaria, paradă de costume, târguri de artă populară etc. Limita de vârstă a participanţilor este între 8-14 ani.

România va fi reprezentată de una din grupele Ansamblului folcloric „Doruleţul”(din cei 220 de membri) din Tulcea care va participa la acest festival cu un număr de 34 de persoane, iar cei 25 de copii vor încerca să încânte publicul spectator prin evoluţia lor prezentând folclor muzical – coregrafic din Dobrogea.