Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

„Baladele Deltei”participă la marele spectacol aniversar al Unirii Basarabiei cu România „Baladele Deltei”participă la marele spectacol aniversar al Unirii Basarabiei cu România
La 27 martie 1918 , Basarabia a fost prima dintre provinciile românești care a decis unirea cu Țara Mamă , deschizând astfel drumul spre... „Baladele Deltei”participă la marele spectacol aniversar al Unirii Basarabiei cu România

La 27 martie 1918 , Basarabia a fost prima dintre provinciile românești care a decis unirea cu Țara Mamă , deschizând astfel drumul spre săvârșirea Marii Uniri. Aducerea tuturor provinciilor istorice locuite de români în cuprinsul aceluiași stat național ,România, a reprezentat un eveniment de cotitură în devenirea acestei națiuni , un deziderat ai românilor transformat în realitate de politicieni care au dat dovadă de viziune și de patriotism.

În anul Centenarului , când sărbătorim 100 de ani de existență modernă a României, avem datoria să ne arătăm recunoștința față de înaintașii nostri care au făcut posibilă Marea Unire de la 1918 și să regăsim acele valori care ne unesc și ne dau putere.

Marți, 27 martie 2018, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” din Tulcea este invitat să participe cu două programe artistice – suite de jocuri populare la marele spectacol aniversar al Unirii Basarabiei cu România, eveniment petrecut în urmă cu o sută de ani. Spectacolul care urmează a se desfățura în una dintre cele mai mari săli din Capitală, cea a Circului Metropolitan București, va grupa soliști consacrați din România și Republica Moldova: Adrian Daminescu, Tudor Turcu, Nicolae Caragea, Geta Burlacu, Aurel Chirtoacă, Corina Chiriac, Elena Sima, Elisabeta Turcu, Maria Iliuț, Ioana Capraru, Valeria Arnăutu, Mioara Velicu, Gheorghe Turda, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Andrei Tudor Band și Orchestra de muzică populară Valahia, dirijată de Marius Zorilă.

„Anul acesta este prima dată când avem ocazia de a sărbători Ziua Unirii Basarabiel cu România așa cum se cuvine , la rang de sărbătoare națională , celebrând un ideal împlinit acum un secol.

Avem obligația morală să facem dovada respectului pentru istorie și pentru cei care și-au sacrificat viața pentru limba română , pentru România întreagă“spune directorul Ansamblului, profesorul  Ștefan Coman.