Bani de la Guvern pentru sistemul de canalizare de la Sfântu Gheorghe

Suma de 4,3 milioane de lei a fost aprobată în şedinţa de Guvern din data de 26 august 2014.

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a salutat contribuţia Guvernului la  acest proiect deosebit de important pentru comunitatea din inima Deltei Dunării, dar şi pentru dezvoltarea turistică a acestei zone.

„Ştiu că premierul i-a promis primarului din Sfântu Gheorghe că îl va sprijini cu suma necesară pentru acest proiect de investiţii, pentru sistemul de canalizare din localitate şi iată, s-a ţinut de cuvânt. Cred că este o oportunitate foarte importantă pentru Sfântu Gherghe, o zonă care, după părerea mea, nu s-a dezvoltat turistic suficient tocmai din cauza acestor lipsuri în ceea ce priveşte asigurarea utilităţilor“, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Şeful administraţie judeţene a amintit faptul că premierul şi actualul Guvern au dovedit, încă o dată, că îşi apleacă atenţia în mod deosebit asupra judeţului Tulcea şi, în special, asupra comunităţilor din Delta Dunării.

Proiectul privind canalizarea din Sf. Gheorghe a început în urmă cu patru ani, iar valoarea lui totală este de peste 4 milioane de euro (fonduri europene plus cofinanţare). Acest proiect asigură canalizare pentru tot satul. Până la momentul de faţă, Sf. Gheorghe nu avea canalizare, ci numai sistem de alimentare cu apă.