Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

BANII BĂBĂIENILOR AJUNG ÎN BUZUNARELE FAMILIEI PRIMARULUI CARAMAN! BANII BĂBĂIENILOR AJUNG ÎN BUZUNARELE FAMILIEI PRIMARULUI CARAMAN!
  Firma familiei primarului Georgian Caraman a beneficiat de mai multe contracte din bani publici, contracte ce vizau servicii de dezinsecţie în unităţile şcolare... BANII BĂBĂIENILOR AJUNG ÎN BUZUNARELE FAMILIEI PRIMARULUI CARAMAN!

 

Firma familiei primarului Georgian Caraman a beneficiat de mai multe contracte din bani publici, contracte ce vizau servicii de dezinsecţie în unităţile şcolare din oraşul Babadag. Banii ce au ajuns în buzunarele familiei Caraman au fost alocaţi şi aprobaţi de Consiliul Local Babadag.

Firma Invenţia SRL Babadag, unde asociati sunt  Stere si Mihai Caraman,tatal si fratele primarului, a primit mai multe contracte cu şcolile din Babadag, inclusiv cu Liceul (Grup Şcolar) Dimitrie Cantemir, neoficial, surse din aceste unităţi şcolare au recunoscut că firma le-a fost „recomandată “, însă lucrând sub finanţarea Consiliului Local, practice a primarului, oamenii se feresc să devină duşmani cu acesta.

Probabil pentru procurorii D.N.A. ar fi interesantă această coincidenţă ciudată, prin care firma rudelor primarului a fost singura aleasă să execute dezinsecţia în şcolile din oraşul condus de Georgian Caraman.

Într-o tentative de a-şi acoperi problema cel puţin morală, primarul Caraman a avut o explicaţie de gen Mazăre: „Nu sunt atât de idiot să fac contracte cu cei de grad de rudenie:)))) deci primăria nu are nici un contract cu firma la care faci referire şi nici nu a plătit vrun contract “.

Clar că nici nu credeam că domnul primar Caraman este atât de idiot, fiind însă suficient faptul că banii publici, bani plătiţi de locuitorii Babadagului, au ajuns în buzunarele familiei sale, prin intermediul colegilor săi de partid.

Practic, deşi sunt în subordinea Inspectoratului Şcolar, şcolile sunt finanţate de Consiliul Local, inclusive lucrările de dezinsecţie, finanţate în urma aprobării consilierilor locali. De aici, odată aprobaţi, banii au ajuns la firma Invenţia SRL, iar primarului Caraman nici gura nu-I miroase.

Nu-i aşa că sunteţi convinşi că din întâmplare banii au ajuns la firma rudelor domnului primar?

 Asta categoric e semn de deşteptăciune, şi va fi apreciat de locuitorii Babadagului, care se pot lăuda cu un primar care curăţă unităţile şcolare precum şi bugetul, în familie.