BANII DIN TAXA MAXIMĂ IMPUSĂ FIRMELOR LOCALE MERG LA SALARIILE DIN PRIMĂRIE, NU SPRE DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII CERUTĂ DE TULCENI

CONSILIU LOCAL„Pentru înlăturarea inechităților existente în sistemul de salarizare la nivelul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Tulcea și al serviciilor publice subordonate, se impune egalizarea salariilor de bază ale persoanelor aflate în funcții similare în cadrul aceluiași ordonator de credite. Orice altă modalitate de stabilire a salariilor de bază la nivelul instituțiilor ar conduce la menținerea disfuncționalităților actuale, date de salarizarea la nivel diferit pentru salariați exercitând aceleași funcții sau funcții similare “motivează primarul Constantin Hogea creşterile salariale propuse de el şi aprobate prin vot de consilierii locali în şedinţa de joi 27 iulie.
Reprezentanţii Primăriei au precizat în cadrul şedinţei ca banii pentru creşterile salariale ar proveni din încasările consistente de la contribuabili. Este vorba şi de veniturile aduse de acea taxă pe clădiri rezidențiale și nerezidențiale deţinute de persoanele juridice, aprobată la nivelul maxim posibil în municipiul Tulcea, taxa contestata vehement de oamenii de afaceri din Tulcea la vremea respectivă. Iată că din aceşti bani, aproape două milioane de lei, se va plăti creşterea salarială a angajaţilor Primăriei, deşi oamenii de afaceri au cerut ca măcar, dacă tot s-a introdus această taxa maximă, banii să se investească în infrastructura. Degeaba!

„Din punct de vedere al impactului bugetar, în actuala propunere de salarizare a personalului din aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Tulcea și structurilor fără personalitate juridică subordonate Consiliului Local al Municipiului Tulcea, ponderea cheltuielilor cu salariile, inclusiv pentru instituțiile publice subordonate, raportată exclusiv la veniturile proprii ale Municipiului Tulcea, este de 27,15%, iar pe total venituri ale bugetului local, ponderea este de 16,79% “mai spune iniţiatorul Constantin Hogea, că doar nu da de la el…
Reprezentanţii IMM-urilor au atras atenţia consilierilor asupra impactului negativ pe care o are mărirea taxelor asupra angajatorilor tulcenii, măriri ce în final ajung să aibă impact negative asupra bugetului deoarece IMM-urile îşi reduc activitatea, numărul angajaţilor sau chiar falimentează.