BĂRBAT DIN NICULIȚEL, REȚINUT PENTRU CONTRABANDĂ ȘI NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

foto arhivă

La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase împreună cu polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Tulcea, Serviciului Ordine Publică și luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale au efectuat percheziții la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Niculițel, județul Tulcea.

La percheziții, polițiștii au descoperit 62 de cartușe, calibru cal. 9 mm. și o armă cu aer comprimat, pentru care nu deținea autorizație, fiind introdusă în țară, în mod ilegal. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Tulcea.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Polițiștii tulceni atrag atenția cetățenilor că introducerea pe teritoriul României a unor arme achiziționate sau deținute legal în alte state, fără deținerea unei autorizații de introducere a acestora în România, constituie infracțiune și atrage răspunderea penală.