Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

BARONUL RECE DE SIREASA BLOCHEAZĂ REABILITAREA VARIANTEI MUNICIPIULUI TULCEA ȘI A DRUMULUI SPRE CHILIA BARONUL RECE DE SIREASA BLOCHEAZĂ REABILITAREA VARIANTEI MUNICIPIULUI TULCEA ȘI A DRUMULUI SPRE CHILIA
Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea riscă să piardă circa 45 de milioane de euro, fonduri europene pentru reabilitarea drumului judeţean Tulcea – Chilia Veche, din... BARONUL RECE DE SIREASA BLOCHEAZĂ REABILITAREA VARIANTEI MUNICIPIULUI TULCEA ȘI A DRUMULUI SPRE CHILIA

Traian Rece,până să dispară din Tulcea, părjolește drumurile….

Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea riscă să piardă circa 45 de milioane de euro, fonduri europene pentru reabilitarea drumului judeţean Tulcea – Chilia Veche, din cauza litigiilor apărute până în prezent cu proprietarii unor suprafeţe de teren pe care ar urma să se realizeze proiectul, a spus joi conducerea instituţiei.
Practic, firma lui Traian Rece, Agrodelta Sireasa, încearcă să se răzbune pe Consiliul Județean,pentru faptul că instituția nu i-a făcut pe plac să îii prelungească direct contractele de concesiune din Deltă, alegănd soluția licitației publice,blocănd fără nici o logică un proiect ce urma să reabiliteze atat drumul spre Chilia dar și strada Bacului, Viticulturii și Orizontului, prinse în proiect.
„Au fost atacate inclusiv cărţile funciare de pe strada Viticulturii (arteră din municipiul Tulcea, n.red.). Atât de departe a ajuns boala. Drumul care ar urma să fie reabilitat are 82 de kilometri, dar 13 kilometri se suprapun cu suprafeţe aflate în litigiu, aşa că este atacat tot drumul. Nebunia a ajuns la paroxism”, a declarat vineri, în timpul unei şedinţe a consilierilor judeţeni, preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu,citat de Agerpres.

El a explicat că fondurile europene nu pot fi acordate pentru obiective aflate în litigiu şi a menţionat că a fost analizată posibilitatea de a se accesa fonduri europene pentru porţiuni de drum, însă această variantă este imposibilă.

„Vorbim despre un proiect cu un buget total estimat de 45 de milioane de euro”, a precizat Teodorescu.

El a amintit că mai multe societăţi care au concesionat amenajări agricole din Deltă au acţionat în instanţă CJ, aceste litigii nefinalizându-se încă cu hotărâri judecătoreşti definitive.

În luna martie a anului trecut, consilierii judeţeni tulceni au aprobat, în timpul unei şedinţe extraordinare, actualizarea unor proiecte care urmau să fie depuse spre finanţare prin fonduri europene.

Unul din proiecte avea în vedere drumul judeţean Tulcea – Ceatalchioi – Chilia Veche, urma să atragă fonduri nerambursabile din mecanismul financiar ITI-Delta Dunării, iar pentru realizarea acestuia CJ a preluat în administrare trei artere din municipiul Tulcea.

E bine că persoanele din conducerea Consiliului Județean au admis că sunt sub ținta unui atac concertat venit din partea baronului concesiunilor pe doi lei, Traian Rece și poate că vor începe să reacționeze cu plangeri penale împotriva celor ce blochează proiecte de interes comunitar.