Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Fostul guvernator a câştigat la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie lupta cu colegiul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii,în timp ce primarul comunei Somova...
Nicolae Cosovei

Nicolae Cosovei

Fostul guvernator a câştigat la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie lupta cu colegiul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii,în timp ce primarul comunei Somova a pierdut, la aceeaşi instanţă.

Acuzaţi de colaborare cu fosta Securitate,cei doi tulceni au avut parte de sentinţe opuse.Astfel,fostul guvernator Paul Cononov a câştigat procesul definitiv şi irevocabil.

„E o poveste veche scornită în perioada în care eram guvernator, nu înţeleg cum şi de ce,dar nu am avut nici un stress, ştiam că e o invenţie aşa că nu  am avut nici o problemă să câştig“ spune Cononov.

În cazul primarului comunei Somova,Nicolae Coşovei,instanţa a respins recursul la data de 20 martei, prin decizia 1474,  dând câştig de cauză CNSAS-ului.

Decizia nu are un efect concret, neproducând nici demisia primarului şi nici interdicţia de a candida la alegerile viitoare.