Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ceea ce mai toată lumea anunţa, şi anume stabilirea unui candidat din partea PSD pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea, având în vedere...
Trifon Belacurencu

Trifon Belacurencu

Ceea ce mai toată lumea anunţa, şi anume stabilirea unui candidat din partea PSD pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea, având în vedere şansele aproape nule ale unor candidaţi liberali, evidenţiate de sondajele de opinie, a devenit oficial astăzi.

Preşedintele Crin Antonescu a anunţat că liberalii au cedat candidatura la Primăria Tulcea în favoarea aliaţilor de la PSD. Deşi oficial candidatul va fi stabilit în urma unor dezbateri în interiorul PSD Tulcea, acesta va fi mai mult ca sigur senatorul  Trifon Belacurencu.

„Lucrurile văd că au început să se deruleze mai rapid pe scena politică,am auzit anunţul de astăzi şi pot să spun că eu, personal, aş fi onorat să fiu nominalizat ca şi candidat la funcţia de primar al municipiului Tulcea. Am o experienţă destul de mare în administraţia publică, pe mai multe posturi de conducere, cel mai important fiind cel de preşedinte al Consiliului Judeţean.Pot spune că voi fi un adversar de calibru pentru actualul primar dacă voi fi desemnat de colegii mei pentru a candida,cu siguranţă voi da o replică puternică, dar în acelaşi timp elegantă şi de bun simţ„ ne-a declarat senatorul Trifon Belacurencu.

Cine este Trifon Belacurencu

Trifon Belacurencu este născut în anul 1953 în satul Mila 23, este căsătorit de 35 de ani şi are doi copii. A absolvit liceul „Spiru Haret” din Tulcea şi Facultatea de Construcţii Nave de la Galaţi ca şef de promoţie. Începând cu anul 1977 a lucrat ca inginer la Şantierul Naval Tulcea, parcurgând mai multe poziţii, până la cea de inginer şef. Din anul 1990 a ocupat mai multe funcţii în administraţia publică a judeţului Tulcea, subprefect, preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, consilier judeţean. În prezent reprezintă locuitorii din colegiul nr.2 al judeţului Tulcea în Senatul României, în cadrul căruia este secretar al Comisiei de Administraţie Publică, Organizarea Teritoriului şi Protecţia Mediului.