Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

  „Acest slogan folosit de USL în campania electorală a avut ieri o confirmare aşteptată de 5 milioane de pensionari. Pensiile acestora vor fi...

  „Acest slogan folosit de USL în campania electorală a avut ieri o confirmare aşteptată de 5 milioane de pensionari. Pensiile acestora vor fi majorate din 1 februarie cu 4%.
Sunt mândru că fac parte dintr-o coaliţie de guvernare care nu a folosit în campania electorală vorbe goale şi încearcă să-şi respecte toate promisiunile făcute românilor.
Trebuie să recunosc că am fost uşor surprins de declaraţiile făcute în plenul Senatului de unii colegi de la PDL.
Aceştia au ridicat problema că pensiile ar fi trebuit indexate cu un procent mai mare, că indexarea pensiilor nu acoperă rata inflaţiei şi a creşterii de preţuri pentru diferite produse şi servicii.
Sigur, cu toţii ne-am fi dorit să putem indexa pensiile cu un procent mai mare, dar este cel puţin jenant ca parlamentarii PDL să ridice această problemă.
Consider că este nevoie să subliniem din nou faptul că în ultimii 3 ani pensiile nu au fost indexate cu rata inflaţiei, aşa cum prevedea legea, de către guvernele PDL.
Mai mult, deşi pensiile nu au fost indexate PDL-ul a considerat necesar să mărească cota TVA la 24%, micşorând astfel valoarea reală a punctului de pensie şi aruncând milioane de pensionari sub pragul de sărăcie.
În plus, guvernul Băsescu-Boc a considerat necesar să adauge un impozit pe un anumit număr de pensii şi acela declarat ilegal de Curtea Constituţională.
În ciuda acestor măsuri „benefice” pentru pensionari, PDL-işti au tupeul să spună că USL-ul, care respectă legea şi a indexat pensiile, nu majorează cu cât ar trebui punctul de pensie.
Stimaţi concetăţeni, adevărul este că suntem primul guvern, după o perioadă prea mare de timp, care face ceva pentru pensionari şi sunt mândru că pensionarii vor avea din luna februarie cu 4% mai mulţi bani în buzunar “.
Trifon Belacurencu, senator USL Tulcea.