BELINA 2 ÎN DELTĂ: O ASOCIAŢIE APROPIATĂ DE GUVERNATORUL MUȘETESCU VREA SĂ PUNĂ MĂNA PE DOUĂ LACURI ȘI SĂ ALUNGE PESCARII LOCALI!

Lacul Isac (foto rapitorimania.ro)

Un ONG din care a făcut parte și actualul guvernator al Deltei, Mălin Mușetescu, vrea să devină administrator pe un domeniul al statului în Rezervația Biosferei Delta Dunării!

Liga Romană de Spinning a solicitat amicului Mușetescu, guvernatorul cu rang de subsecretar de stat în guvernul PSD/ALDE, printr-o adresă oficială, desemnarea a două lacuri din Deltă, Isac și Uzlina, ca zone de exclusivitate pentru pescuit sportiv recreativ şi declararea acestora ca pistă naționala de pescuit sportiv și interzicerea oricărui tip de pescuit comercial pe lacurile menționate.

ONG-ul vrea să devină organ de control pe domeniul statului

Mai mult, ONG-ul ce se ocupă fix cu organizarea unor concursuri de pescuit sportiv, pe bani grei, taxa de participare fiind de sute de euro de persoană, solicită oficial și dreptul de control în lacurile respective, domeniu public de interes național!

Practic, ONG-ul vrea aceleași drepturi de control precum Poliția de Frontieră, Poliția Deltei sau alte organe de control ale statului.

Liga Romană de Spinning este practic o federație din care fac parte mai multe asociații mici de pescuit sportiv din țara. Nici măcar o singură asociație din această Ligă nu are sediul în Delta Dunării, una singură fiind din Tulcea, nefiind formată însă din locuitori ai deltei. Restul asociațiilor au sediul în București, Brașov, Cluj, Suceava, Arad, Constanța (vezi foto), fiind formate în general din oameni cu bani, cărară probabil că le-ar fi fost la îndemâna să concesioneze legal o zonă de pescuit în România, insă cu siguranță e mult mai bună o zonă gratis în inima Deltei.

Deocamdată pe lângă adresa oficială adresată guvernatorului Mălin Mușetescu, Liga de Spining a lansat și o petiție online menită să emoționeze pescarii sportivi și apărătorii pescuitului catch& release, sub umbrelă unei motivații ce a mai fost aplicată în trecut și de fostul șef al guvernatorului Mălin Mușetescu, Liviu Mihaiu, ambii foşti în conducerea Asociației Salvați Dunărea și Delta, și atunci într-o încercare ratată de omul lui S.O.V. de a pune mâna pe o zonă importantă de teren lângă Sfântu Gheorghe.

Guvernatorul, un potențial terminator al Deltei Dunării

După cum se povestește, jocul fiind cunoscut deja de destul de multă lume, acum mingea este în terenul guvernatorului Mușetescu, rămânând de văzut dacă acesta va risca să își pună semnătură pe documente oficiale legate de această afacere, documente ce cu siguranță sunt așteptate deja și de anumite organe ale statului.

Afacerea pusă la cale este mai bună decât fostele celebre concesiuni din Delta Dunării din perioada Guvernului Adrian Năstase. Atunci, de bine de rău, concesionarii plăteau o taxă către stat și își asumau obligații, pe când acum, afacerea este practic o concesionare gratuită. Practic orice asociației din tară sau de ce nu, din străinătate, poate pune măna pe un lac pe care să îl folosească gratuit în beneficiul propriu, încasând bani din concursurile de pescuit.

Vom reveni cu puncte de vedere oficiale din partea ARBDD dar și de la reprezentanții organizațiilor locale ce se ocupă cu pescuitul tradițional în zona Isac Uzlina.

GUVERNATORUL MĂLIN MUȘETESCU A OCUPAT FUNCȚIA DE VICEPREȘEDINTE AL ASOCIAŢIEI SALVAȚI DUNĂREA ȘI DELTA, FIIND SUBALTERNUL LUI LIVIU MIHAIU, FOST GUVERNATOR AL DELTEI, NUMIT ÎN FUNCȚIE DUPĂ O MITĂ DE 2 MILIOANE DE EURO DATA DE SORIN OVIDIU VÂNTU, DOSARUL FIIND TRIMIS ÎN JUDECATA DE D.N.A.

200 DE EURO ÎNCASEAZĂ ÎN MEDIE LIGA ROMANĂ DE SPINNING PENTRU ÎNSCRIEREA UNUI ECHIPAJ PARTICIPANT LA O COMPETIȚIE ORGANIZATĂ PE DOMENIUL PUBLIC, ÎN DELTA DUNĂRII

ACTUALUL GUVERNATOR A PROMOVAT MASIV ACTIVITĂŢILE DESFĂŞURATE DE LIGA ROMANĂ DE SPINNING PE CÂND LUCRA CA JURNALIST