BOICOTUL OPOZIŢIEI A AMÂNAT SCUMPIREA PREŢULUI GIGACALORIEI!

clReprezentanţii Primăriei au propus scumpirea preţului gigacaloriei pentru tulcenii „branşaţi “la Energoterm. Propunerea a venit pe final de an fiind programată a fi aprobată într-o şedinţă fulger, extraordinară, în speranţa că ar trece probabil mai neobservată, tulcenii fiind mai preocupaţi de sărbători în această perioadă.
Din nefericire pentru cei de la Energoterm, care solicitau scumpirea gigacaloriei deoarece ar avea multe pierderi, neputând să se acuza singuri de management defectuos, şi din fericire pentru tulceni, scumpirea nu s-a mai produs din simplul fapt că organizatorii nu au putut.. organiza şedinţa.
hotMai exact, din lipsă de cvorum şedinţa extraordinară cu acest unic punct pe ordinea de zi convocată de primarul interimar Stere Sacu, nu s-a mai ţinut. Asta deoarece, odată, consilierii PSD şi cei doi independenţi nu s-au prezentat intenţionat, boicotând şedinţa şi proiectul de scumpire a gigacaloriei, iar nu în ultimul rând, consilierii puterii, cei de la PNL, au venit doar în număr de 7, trei fiind plecaţi din localitate sau din ţară.În aceste condiţii, după o mică sueta în sala de şedinţe a Primăriei, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Iusuf Levent, a precizat că propunerea de scumpire va fi putea fi reluată în discuţie în următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local, probabil spre finele lunii ianuarie.
„Grupul PSD şi independenţii au considerat că modul în care ni s-a băgat în faţă un proiect de hotărâre de majorare a preţului gigacaloriei este cel puţin neserios. Am considerat că argumentele invocate în documentele prezentate nu justifică această măsură dureroasă pentru tulceni. Practic, aceasta mărire de preţ e o subtilă acoperire a ineficientei Energoterm, reprezentată în toate structurile de conducere de PDL-isti. Am considerat că dacă vor să facă acest lucru, să şi-l asume şi, cu cele 10 voturi, să-l treacă, fără noi… “a motivat ulterior boicotarea şedinţei consilierul local PSD Daniel Drăniceanu.
Contrar zvonurilor, la şedinţa nu a participat primarul suspendat Constantin Hogea, documentaţia fiind semnată tot de primarul interimar Stere Sacu.