BONȚOI A FOST TRIMIS ÎN JUDECATĂ

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus prin rechizitoriu trimiterea în judecată a inculpatului BONȚOI IONUȚ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Din probatoriul administrat în faza de urmărire penalăde procurorul de caz, în colaborare cu ofiţeri ai poliţiei judiciare din cadrul I.P.J. Tulcea – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi alte organe specializate, a rezultat faptul că inculpatul BONŢOI IONUŢ, în calitate de viceprimar al Oraşului Babadag, judeţul Tulcea, având atribuţii pe linie de urbanism, a pretins în perioada 09 – 14.05.2014 de la o persoană fizică din oraşul Babadag suma totală de 6.000 lei, pentru a nu dispune măsuri legale referitoare la edificarea unei construcţii civile aparţinând acesteia sau aplicarea unei sancţiuni contravenţionale. La data de 14.05.2014 inculpatul a fost surprins în flagrant după ce a primit de la persoana fizică în cauză suma de 3.000 lei, reprezentând prima tranşă din suma solicitată, în baza înţelegerii prealabile.

În cursul zilei de 15.05.2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, au propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea preventivă a inculpatului BONŢOI IONUŢ, pe o durată de 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, cerere care a fost admisă, urmărirea penală fiind efectuată cu inculpatul în stare privativă de libertate.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.