Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Braconaj piscicol pe lacul Gorgova Braconaj piscicol pe lacul Gorgova
Polițiștii de frontieră tulceni au depistat doi cetățeni români care desfășuraseră activități de pescuit în mod ilegal, de la care au ridicat în vederea... Braconaj piscicol pe lacul Gorgova

Polițiștii de frontieră tulceni au depistat doi cetățeni români care desfășuraseră activități de pescuit în mod ilegal, de la care au ridicat în vederea confiscării 13 plase de pescuit în lungime totală de 880 metri și cantitatea de 88,3 kilograme pește din specii diferite.

plaseleprindtotLa sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, ocazie cu care au depistat, pe lacul Gorgova, două persoane de sex masculin, în timp ce desfășurau activități de pescuit cu mai multe plase tip monofilament, dintr-o ambarcațiune pescărească tip lotcă.

În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză, cetățenii români A.N., în vârstă de 58 de ani și S.N., în vârstă de 24 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Tulcea, desfășurau activități ilegale de pescuit, fiind descoperite asupra lor 13 plase tip monofilament în lungime totală de 880 metri și cantitatea de 88,3 kilograme de pește din speciile caras, șalău, lin și somn.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de pește, care a fost predată spre valorificare unei societatăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, plasele și ambarcațiunea au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de’ producerea, importul, deținerea, comercializarea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate, a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial’ și, deținere și utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament’, fapte prevăzute și pedepsite de art.64, lit. i și lit. k din O.U.G. 23/ 2008, modificată și aprobată prin Legea 317 /2009.