Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

CA SĂ AJUTE SPITALUL, HOGEA SOLICITA PRELUAREA TEATRULUI ŞI A BIBLIOTECII DE LA CONSILIUL JUDEŢEAN CA SĂ AJUTE SPITALUL, HOGEA SOLICITA PRELUAREA TEATRULUI ŞI A BIBLIOTECII DE LA CONSILIUL JUDEŢEAN
Negocierile pe marginea proiectului de buget au avut loc miercuri şi joi şi după cum a recunoscut în plen inclusiv primarul Constantin Hogea, au... CA SĂ AJUTE SPITALUL, HOGEA SOLICITA PRELUAREA TEATRULUI ŞI A BIBLIOTECII DE LA CONSILIUL JUDEŢEAN

Negocierile pe marginea proiectului de buget au avut loc miercuri şi joi şi după cum a recunoscut în plen inclusiv primarul Constantin Hogea, au depăşit uneori limitele.

„Recunosc că poate am exagerat în comisie, am depăşit măsura şi acum îmi cer scuze colegilor din consiliu “a spus Hogea la microfon, în şedinţa de azi.

Până la atingerea unui acord validat prin votul din plen, scandalul a început în comisia pentru buget, acolo unde în momentul de fata PSD are două voturi iar PDL tot două. Consilierii PSD au propus un amendament prin care să fie alocaţi circa un milion de lei către Spitalul Judeţean Tulcea, însă oamenii primarului Hogea nu au fost de acord, deşi ar fi fost uşor de renunţat la anumite cheltuieli precum amplasarea unui catarg cu tricolor în zona falezei, proiect pe care Primăria va cheltui 500.000 de lei!

În cadrul discuţiilor primarul, pentru ca să recunoaştem, restul consilierilor sunt doar oameni de paie, s-a arătat dispus la negocieri, sugerând că ar fi interesat că, în schimbul unui ajutor financiar care ar uşura sarcina Consiliului Judeţean, principalul finanţator al Spitalului pe judeţ, să preia Teatrul Jean Bart şi Biblioteca Judeţeană Panait Cerna, de la C.J.

Ulterior, în şedinţa de azi Hogea a recunoscut voalat propunerea: „Eu ce vă pot garanta este ca împreună cu președintele Consiliului Județean vom găsi soluții pentru spital. Temerea mea este că nu finanțarea este de vină în zona spitalului, dar mă opresc aici. I-am promis președintelui Teodorescu că vom coopera pe această problemă și există posibilităţi de a ridica presiunea de pe Consiliul Judeţean care are multe alte cheltuieli… “

Din punct de vedere electoral, Hogea a gândit o mutare de marketing politic, având în vedere că ar câştiga şi prin ajutorul oferit Spitalului, şi mai ales prin preluarea celor două instituţii de cultură ce intra în contact permanent cu votanţii din municipiu.

Până una alta, consilierii au dat-o la pace şi au aprobat bugetul, rămâne de văzut când se vor împlini cele discutate la negocieri.