Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Cadre didactice de la Școala „Ion Luca Caragiale”, la pregătire profesională în Spania Cadre didactice de la Școala „Ion Luca Caragiale”, la pregătire profesională în Spania
În perioada 8 – 14 mai 2022, în Puerto de la Cruz din Spania, patru cadre didactice de la Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”... Cadre didactice de la Școala „Ion Luca Caragiale”, la pregătire profesională în Spania

În perioada 8 – 14 mai 2022, în Puerto de la Cruz din Spania, patru cadre didactice de la Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Tulcea au participat la cursul de pregătire profesională „Innovative teaching methods for teachers, school and adult education staff”.
Cursul a reunit profesori din 5 țări: Austria, Belgia, Grecia, Slovacia și România.
Activitatea de formare a fost organizată în cadrul Proiectului Erasmus+ KA1 „Innovative Tehniques and School Inclusion”, nr. 2020-1-RO01-KA101-078598, cofinanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ şi coordonat de ANPCDEFP, al cărui beneficiar este Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Tulcea.
„Am avut șapte zile minunate, intense și cu un program variat, bine gândit de Erasmus Learning Academy din Bologna, Italia- organizatorii cursului. Cei 16 profesori participațit și-au împărtășit experiențele didactice, și-au dezvoltat competențele de utilizare TIC necesare integrării în procesul didactic. Am avut oportunitatea de a învăța cum putem crea și implementa activități non-formale captivante prin utilizarea tehnologiei, a aplicațiilor digitale, a educației bazate pe joc astfel încât predarea să fie interactivă. Participanții au avut prilejul de a se dezvolta profesional prin schimb de idei și practici educaționale moderne alături de colegi din școli europene. ” a precizat profesorul Carmen Manole, coordonatorul proiectului.