Câştigătorii competiţiei “O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE”, ediţia 2015

Premiul I Leonte Raluca, cls. a  XI-a, Liceul de Arte _George Georgescu_ Tulcea

Premiul I Leonte Raluca, cls. a XI-a, Liceul de Arte _George Georgescu_ Tulcea

Cu ocazia celebrării Zilei Internaţionale a Dunării, în data de 29 iunie 2015, au fost desemnaţi câştigătorii celei de-a XVI-a ediţii a competiţiei internaţionale intitulate „O şansă Dunării albastre“. Tema competiţiei o constituie Dunărea, cu accent pe problemele legate de mediu, subliniate prin viziunea artistică a unor elevi de la licee de artă din România şi ţările riverane fluviului. La concurs au participat 142 de lucrări realizate cu diverse tehnici: pictură, grafică, colaj, mixmedia etc, premiile fiind acordate de un juriu de specialitate.

Astfel, marele premiu i-a revenit elevului RĂUCESCU RĂZVAN de la Liceul de Artă ,, Victor Brauner” din Piatra Neamţ, premiul I i-a fost acordat elevei LEONTE RALUCA de la Liceul de Artă „George Georgescu” Tulcea, premiul al II-lea a fost câştigat de BENCHEA MARIAN, elev la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, în vreme ce premiul al III-a a revenit elevei SUCIU ALEXANDRA de la Liceul de Arte ,,Corneliu Baba” din Bistriţa. Premiul Special a revenit elevei BAŞOI EMILIA – MARIA de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” Râmnicu Vâlcea.

În plus, juriul a acordat şi zece menţiuni elevilor: MANOILĂ ANDRADA (Liceul Vocaţional de Arte Tg. Mureş), TECUCI IULIANA (Liceul de Artă „George Georgescu” Tulcea), PAVLA NEVIZANSKA (Sukromna Stredna Umelecka Skola Animovanej Tvorby, Slovacia), HRISTEA GABRIELA (Liceul de Artă „Octav Băncilă” Iaşi), STRATULAT LAURA (Liceul de Artă „Hariclea Darclée”, Brăila ), UNGUREANU VICTOR (Liceul de Artă „Marin Sorescu”, Craiova), BALTAG DIANA (Liceul de Artă „Gheorghe Tăttărescu” Focşani), BOCA BOGDAN VLADIMIR (Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani), DRAGU TEODORA (Liceul de Arte Plastice din Timişoara), DAMIAN OANA (Liceul de Artă „George Georgescu” Tulcea).
Premiile constând din materiale specifice (materiale profesionale pentru pictura) sunt acordate de Apa Nova Bucureşti, filială a grupului Veolia, sponsor al ultimelor 7 ediţii ale concursului.