Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Cazinourile folosesc recunoașterea facială? Iată tot ce trebuie să știi Cazinourile folosesc recunoașterea facială? Iată tot ce trebuie să știi
În timp ce recunoașterea facială este un trend care tinde să invadeze intimitatea oricărui cetățean sau utilizatori al mediului online, cazinourile folosesc și ele... Cazinourile folosesc recunoașterea facială? Iată tot ce trebuie să știi

În timp ce recunoașterea facială este un trend care tinde să invadeze intimitatea oricărui cetățean sau utilizatori al mediului online, cazinourile folosesc și ele din ce în ce mai mult această tehnologie pentru a oferi servicii mult mai sigure. O  folosesc pentru a identifica mult mai rapid utilizatorii care încearcă să saboteze calitatea jocurilor de noroc sau pe cei care nu au altă intenție decât cea de a trișa. În acest articol te vom ajuta să afli cum folosesc cazinourile recunoașterea facială și tot ce trebuie să știi despre această tehnologie, mai ales când o folosești pentru hobby-ul tău.

Tehnologia recunoașterii faciale explicată

Tehnologia recunoașterii faciale este atât revoluționară, cât și invazivă dacă întrebi unii critici care duc o luptă crâncenă pentru a nu lăsa astfel de tehnologii să invadeze intimitatea fiecărei persoane. Un astfel de algoritm de recunoaștere facială funcționează foarte bine în medii aglomerate, reușind să recunoască fiecare persoană din cazinouri online și nu numai, doar dacă are acces la unele poze sau materiale video cu persoana respectivă. Motivul pentru care îți poate spune cine ești este accesul la o bază de date cu foarte multe informații despre fiecare persoană dintr-o societate sau categorie socială. Vom lua și un exemplu concret în care vom explica impactul unui astfel de algoritm într-un cazino.

 

Să presupunem că un jucător este foarte cunoscut pentru faptul că numără cărți la Blackjack și mai mulți operatori de jocuri de noroc fizici i-au interzis acestuia accesul în clădire. Dacă acesta încearcă să pătrundă în cazino în zilele aglomerate sau încearcă să joace câteva jocuri până este prins de echipa de securitate, algoritmul de recunoaștere facială este aici pentru a face lucrurile mai simple și mai ușoare pentru agenți. Imediat ce o cameră de supraveghere a reușit să capteze imagini cu chipul jucătorului respectiv, acesta funcționează ca o amprentă sau ca un trigger. Sistemul dă o alarmă care confirmă faptul că jucătorul a fost identificat în incinta cazinoului.

 

Ceea ce se întâmplă de acolo este ușor de imaginat și nu are rost să dezvoltăm mai departe. Dar cum poate un astfel de sistem să îți recunoască fața? Cum poate un calculator, doar prin intermediul unor camere de supraveghere să asocieze anumiți parametrii caracteristici fiecărei structuri faciale? Ei bine, există măsurători pentru ochi, nas, urechi, bărbie și chiar obraji. Sunt luate în considerare toate aceste detalii, iar cu cât algoritmul are acces la mai multe astfel de detalii, cu atât este mai eficient. Chiar și forma buzelor sau forma nasului poate fi un criteriu de diferențiere.

Aplicații ale recunoașterii faciale în securitatea cazinoului

Primul exemplu pe care l-am oferit deja înglobează foarte bine majoritatea modurilor în care un astfel de algoritm de recunoaștere facială devine util pentru cazinouri. Cu toate acestea, identificarea jucătorilor care au primit interdicție nu este singura aplicabilitate pe care o poate avea o astfel de tehnologie. Un alt exemplu extrem de important care trebuie menționat este că recunoașterea facială ar putea ajuta la prinderea criminalilor și a infractorilor care au încălcat legi.

 

Fără să știe că ar putea fi prinși în interiorul unui cazino, aceștia pot păși printre culoarele unui cazino în speranța că în tot zgomotul și zarva, vor putea trece neobservați. În realitate, algoritmii de recunoaștere facială scanează în permanență locul identificând sute sau chiar mii de persoane în fiecare minut. Doar dacă pășește în interiorul incintei cazinoului, un infractor nu are absolut nicio șansă de a trece neobservat.

Cum ajută recunoașterea facială la retenția jucătorilor?

Aici intervine creativitatea managerilor de cazino și a modului în care aceștia reușesc să îi convingă pe jucătorii importanți să rămână alături de un cazino. Un exemplu foarte bun de utilizare a recunoașterii faciale este folosirea unei baze de date cu câteva mii de persoane importante din zona geografică apropiată a cazinoului. Oameni de afaceri, CEO, manageri de orice fel. Toți acești oameni trebuie identificați cât mai repede pentru a fi fidelizați imediat și convinși să petreacă cât mai mult timp la mesele cu mize mari.

 

Persoanele care au venituri atât de mari sunt supuse unor strategii diferite, iar managerii de cazino vor face tot posibilul pentru a-i trata pe aceștia cât mai bine, astfel încât să devină clienți fideli cazinoului. În același timp, respectând același principiu de identificare a persoanelor de interes, recunoașterea facială poate fi folosită și în scopuri nobile. Există baze de date cu jucători dependenți care au pierdut totul din pricina dependenței lor pentru jocurile de noroc.

 

Un algoritm de recunoaștere facială care i-ar identifica pe aceștia imediat ce pășesc în cazino, urmată de interzicerea accesului, poate duce chiar la vindecarea dependenței și la crearea unui regim de joc responsabil.

Concluzie

Alte povești sunt de prisos, mai ales pentru că recunoașterea facială are sute de aplicabilități în toate domeniile. Tot ce trebuie să faci este să fii conștient de existența sa. Nu uita sa joci responsabil!