Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

CE SPUN MARTORII DUSI LA DNA: FAMILIA HOGEA CONTROLA PANOURILE DE PUBLICITATE DIN TULCEA! CE SPUN MARTORII DUSI LA DNA: FAMILIA HOGEA CONTROLA PANOURILE DE PUBLICITATE DIN TULCEA!
Martorii duşi joi la DNA Galaţi povestesc despre cum a decurs ancheta şi ce fapte vizează procurorii în dosarul ce vizează o altă speţa... CE SPUN MARTORII DUSI LA DNA: FAMILIA HOGEA CONTROLA PANOURILE DE PUBLICITATE DIN TULCEA!

Martorii duşi joi la DNA Galaţi povestesc despre cum a decurs ancheta şi ce fapte vizează procurorii în dosarul ce vizează o altă speţa decât cea legată de posibilă mita constând într-un apartament.

Începând cu luna ianuarie 2015, inculpatul Hogea Constantin, beneficiind de sprijinul soției sale, inculpata Hogea Valeria a desfășurat operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția de primar, în sensul că, uzând de funcția pe care o deținea, s-a comportat ca administrator de fapt al unei societăți comerciale ce aparținea acesteia din urmă.
Concret, în scopul obținerii pentru sine a unor foloase materiale necuvenite reprezentând sume de bani provenite din închirierea unor spații pentru clipuri publicitare, inculpatul Hogea Constantin s-a interesat despre situația juridică a unui imobil din municipiul Tulcea pe care se află amplasat un panou publicitar electronic, prețul practicat pe piață pentru prestarea unor asemenea servicii, obținerea unor modele de contracte de închiriere spațiu publicitar, depunerea de diligențe pentru realizarea spoturilor publicitare, asigurarea asistenței tehnice de specialitate pentru punerea în funcțiune a panoului și asigurarea întreținerii funcționării acestuia, spun cei de la DNA.

TULCENI RIDICAŢI DE MASCAŢI DIS DE DIMINEAŢĂ, LĂSAŢI ÎN STRADĂ LA GALAŢI

Mai mulţi oameni de afaceri tulceni s-au trezit cu mascaţii la uşa dis de dimineaţă, joi 28 mai. Procurorii anchetează modul în care o afacere ce aparent aparţinea unui alt om de afaceri, Constantin Voloceai, era controlată în realitate de familia Hogea.

28 mai. Procurorii anchetează modul în care o afacere ce aparent aparţinea unui alt om de afaceri, Constantin Voloceai, era controlată în realitate de familia Hogea.

„Au venit la uşa de dimineaţă, pentru simplul fapt că am fost interceptat telefonic după ce am sunat la o firmă de publicitate outdoor, este vorba despre panourile acelea de reclama din oraş. Am sunat şi a răspuns doamna Hogea, eu am întrebat ceva de preţuri şi cam atât, iar acum m-am trezit cu mascaţii la uşa “povesteşte unul dintre cei duşi la DNA Galaţi.

Procurorii aveau stenogramele convorbirilor telefonice purtate de primar şi soţia sa cu cei aduşi la Galaţi. Printre cei chemaţi la declaraţii se numără şi colegii de partid ai primarului Hogea, oamenii de afaceri Constantin Voloceai şi Vladimir Şopov.

După audieri, tulcenii au fost lăsaţi pur şi simplu să plece cum au putut, deşi unii în grabă au plecat fără nici un ban la ei de acasă.