Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ce spune Episcopia Tulcii despre acuzațiile din scandalul sexual în care a fost pomenit și episcopul Visarion! Ce spune Episcopia Tulcii despre acuzațiile din scandalul sexual în care a fost pomenit și episcopul Visarion!
Reacția Episcopiei vine după ce, conform mass media, „Cristi Călin, un tânăr despre care Episcopia Tulcii susține că este exclus din monahism și exmatriculat... Ce spune Episcopia Tulcii despre acuzațiile din scandalul sexual în care a fost pomenit și episcopul Visarion!

Reacția Episcopiei vine după ce, conform mass media, „Cristi Călin, un tânăr despre care Episcopia Tulcii susține că este exclus din monahism și exmatriculat de la două facultăți de Teologie, îl acuză pe PreaSfințitul Visarion că în urmă cu mai mulți ani ar fi abuzat de un elev al Seminarului din Tulcea. Acuzațiile fac obiectul unui denunț penal înregistrat la Parchetul Curții de Apel Constanța”.

„Episcopia Tulcii luând act cu mâhnire și stupoare de materialele denigratoare apărute în data de 3 octombrie 2022, în mass-media, la adresa Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, face următoarele precizări:
Aceste acuze nefondate și halucinante lansate în presă de către Cristi Călin, o persoană care acționează pe fondul frustrărilor aduse de excluderea din monahism și a exmatriculării de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, scandaluri sexuale, port ilegal de uniformă clericală, etc aduc un prejudiciu atât imaginii Bisericii Ortodoxe în ansamblu, cât și clerului și credincioșilor tulceni, dar, mai ales, ierarhului eparhiot.
Îndemnăm clerul și pe credincioșii tulceni la discernământ duhovnicesc, și mai ales la rugăciune stăruitoare pentru ca Adevărul să iasă la lumină, pentru ca să fie instaurată cât mai curând pacea sufletească și încrederea dintotdeauna în valorile spirituale și morale ale credinței creștine”.
𝘽𝙞𝙧𝙤𝙪𝙡 𝙙𝙚 𝙥𝙧𝙚𝙨𝙖 𝙖𝙡 𝙀𝙥𝙞𝙨𝙘𝙤𝙥𝙞𝙚𝙞 𝙏𝙪𝙡𝙘𝙞𝙞