Ce vrea PSD pentru tulceni: independență față de Galați, de exemplu! (P)

De ani buni, porturile din județul Tulcea sunt deținute, adminsitrate și spoliate de către o entitate din afara județului. Nu se fac investiții, dar se fac bani mulți din exploatare. Bani care merg în afara județului nostru.

APDM Galați, o companie în care mereu și-au găsit loc memebri ai PD-L, actualmente PNL, în Consiliul de Administrație, este entitatea care încasează bani pentru porturile din județul Tulcea, fără a investi în ele. Este aceeași companie care a exploatat ani de zile faleza din Tulcea, aducând-o în halul în care este, blocând investiții și ținând captiv un municipiu întreg. A fost nevoie de intervențiile insistente ale PSD, la guvern și apoi în parlament, pentru a putea, în sfârșit, să ne apucăm de refacerea falezei, revenită în proprietatea noastră, a tulcenilor.

Colegul meu de partid, Lucian Simion, probabil cel mai eficient parlamentar pe care l-a avut Tulcea în 30 de ani, a depus, recent, un nou proiect care să facă dreptate tulcenilor. Un proiect legislativ prin care porturile tulcene aflate încă în administrarea APDM Galați să treacă în administrarea localităților în care aceste porturi se și află. Asta înseamnă mai multe venituri pentru comunitățile locale, nu doar obligativitatea de a întreține proprietatea altora pentru a plăti sinecuri propagandiștilor PD-PNL.

Ca deputat, va fi una dintre prioritățile mele ca proiectul legislativ depus de Lucian Simion să devină lege, iar porturile din Isaccea și Măcin, Chilia Veche, Mahmudia și Turcoaia să revină în proprietatea comunităților locale, cu tot cu responsabilități dar și cu veniturile care acum se duc pentru plata sinecuriștilor din PNL.