Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Cei mai buni sportivi tulceni și antrenorii lor, premiați de Consiliul Județean Tulcea Cei mai buni sportivi tulceni și antrenorii lor, premiați de Consiliul Județean Tulcea
În ședința ordinară din această lună, consilierii județeni vor supune aprobării proiectul de hotărâre privind premierea sportivilor tulceni care au obținut performanțe deosebite la... Cei mai buni sportivi tulceni și antrenorii lor, premiați de Consiliul Județean Tulcea

În ședința ordinară din această lună, consilierii județeni vor supune aprobării proiectul de hotărâre privind premierea sportivilor tulceni care au obținut performanțe deosebite la competițiile sportive naționale și internaționale oficiale și a antrenorilor principali care au contribuit la realizarea acestor performanțe, în anul 2022.

În total, 62 de sportivi și 17 antrenori vor fi premiați în cadrul acestui eveniment organizat în premieră de Consiliul Județean Tulcea.
Prin acest proiect, se propune premierea sportivilor tulceni care au obținut performanțe deosebite la competițiile sportive naționale și internaționale oficiale și a antrenorilor principali care au contribuit la realizarea acestor performanțe, în anul 2022 precum şi alocarea, din bugetul local al Judeţului Tulcea, a sumei totale aferente premierii acestora.
Amintim faptul că Județul Tulcea este recunoscut la nivel mondial pentru sportivii de renume născuți pe meleaguri tulcene, precum Ivan Patzaichin, Toma Aurel, Nelu Stănescu, Elena Fidatov și mulți alții care au devenit, de-a lungul anilor, adevărați ambasadori ai României.
În urma acestor mari nume ale sportului si inspirați de aceștia, au venit tineri foarte talentați precum Cătălin Chirilă sau Amalia Niță, pasionați de sport, care au dovedit, în ultimii ani, că județul Tulcea încă echivalează cu ideea de performanță în sport.
Numai în acest an, sportivul tulcean Cătălin Chirilă, component al Lotului Național Olimpic de Canoe, a urcat pe podium la competiții europene și mondiale, obținând medalia de aur la Campionatul mondial de la Halifax, Canada și medalia de aur la Campionatul european de la Munchen, Germania. Performanța acestor sportivi trebuie recunoscută şi recompensată de instituțiile administrației publice locale iar Consiliul Județean Tulcea are posibilitatea de a acorda, în conformitate cu prevederile bugetare, o serie de premii care să răsplătească eforturile depuse de tinerii sportivi și să recunoască rezultatele deosebite obținute de aceștia în cadrul competițiilor naționale sau internaționale.