Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Cercetașii Lotus Tulcea readuc în scenă Festivalului Luminii Cercetașii Lotus Tulcea readuc în scenă Festivalului Luminii
Anul acesta Centrul Local Lotus Tulcea revine în atenția comunității tulcene cu nouă ediție a Festivalului Luminii, un proiect cu tradiție a Organizației Naționale... Cercetașii Lotus Tulcea readuc în scenă Festivalului Luminii

Anul acesta Centrul Local Lotus Tulcea revine în atenția comunității tulcene cu nouă ediție a Festivalului Luminii, un proiect cu tradiție a Organizației Naționale Cercetașii României, care, anul acesta, va avea loc în perioada 2-3 septembrie pe Lacul Ciuperca în intervalul orar 15:00-22:00.
Acest eveniment își propune realizarea unui cadru împrejmuit de diferite decorațiuni și o multitudine de activități prin care încurajează comunitatea locală de a intra într-un portal al timpului pentru a se
bucura de tot ce au pregătit cercetașii Centrului Local Lotus Tulcea.
Tematica acestui an este despre redescoperirea decadelor care și-au
pus amprenta de-a lungul timpului, dar și curiozitatea pentru necunoscut, invitând astfel tulcenii de toate vârstele să treacă prin cele patru zone pentru a-și aminti de perioadele culminante.
Supervechi-zonă ce transpune participanții într-o varietate de epoci, trecându-i din traiul dacilor și al romanilor, prin Egiptul Antic ajungând la epoca victoriană și nu numai, fiind reprezentate prin activități precum:
-oferirea tuturor doritorilor a ocaziei de a experimenta jocurile dacilor;
-confecționarea unei machete care să reprezintele antica lume a dinozaurilor;
-un colț istoric destinat pentru informarea despre perioadele înglobate în această arie a Festivalului;
-sesiune de poze în cadrul unor selfie corners.
Zona aceasta va suprinde două perioade de timp, câte una în fiecare zi.
Anii 60 – zonă cu tematica anilor de glorie a Hollywood-ului, ce introduce participanții în atmosfera de farmec prin decorul specific și
activități precum :
-integrarea participanților în atmosfera specifică zonei prin decorul influențat de marile staruri aleacelei vremi;

-personalizarea unor diferite obiecte (stele din carton prin pictare și aplicare de sclipici și pene) și articole vestimentare (personalizarea tricourilor aduse de participanți prin linogravură);

-un un cinematograf în aer liber care proiectează filme scurte specifice anilor 60.

Anii 90- zonă ce introduce participanții într-o atmosferă desprinsă din serialele și emisiunile vechi prin activități precum:

-oferirea tuturor doritorilor ocazia de a-și testa aptitudinile de ghicit într-un joc de șaradă;

-prilejul de câștiga premii prin celebra Roata Norocului, nelipsită nici anul acesta.

Anii 80- zonă de inspirație retro-disco ce își propune readucerea în prim plan o perioadă de glorie prin activități precum:

-participanții vor putea să-și lase amprenta cu scopul de a crea o piesă colectivă pe un material amplasat special;

-confecționarea diferitor obiecte precum dream-catchers etc.

Anii 2000- zonă ce îndeamnă retrăirea sentimentului de nostalgie prin activități precum:

-„Copiii spun lucruri trăsnite” oricine ce dorește să retrăiască atmosfera vechii emisiuni de la televizor poate participa;

-jocurile copilăriei încurajează amintirea de vremuri mai bune și să se antreneze în jocuri precum “șotron”, “elasticul”, “coarda”, “mămăliga frige”, “țară, țară vrem ostași!”, etc.

-un dunk tank, unde participanții își pot testa abilitățile de tras la țintă pentru a scufunda un voluntar.

Viitor- zonă cu un aspect futurist care lasă loc de întrebări și curiozități prin activități precum:

-jocuri de inspirația celebrului film Inception;

-confecționarea unui model al propriei constelații realizat din sfoară și ace și de mâini robotice pe care le pot decora și colora.

Festivalul Luminii oferă o altă perspectivă prin apropierea comunității locale, prin readucerea Bucuria Lucrurilor mărunte, acesta fiind ș motto-ul evenimentului. Un loc care înseamnă mult mai mult decât decorațiuni frumoase, activități, lumânări, fotografii și desene.
Festivalul Luminii înseamnă o posibilitate de a te bucura de clipa prezentului, în ciuda vieții agitate și o rupere din cotidian.