Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ceremonial militar și religios la Cimitirul Eroilor Ceremonial militar și religios la Cimitirul Eroilor
Joi, 6 iunie 2019, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Petre Badea au participat, la Cimitirul Eroilor, la ceremonialul militar și religios... Ceremonial militar și religios la Cimitirul Eroilor

Joi, 6 iunie 2019, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Petre Badea au participat, la Cimitirul Eroilor, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Eroilor. La eveniment au fost prezenți, de asemenea, prefectul Lucian Furdui, primarul Constantin Hogea și comandantul Garnizoanei Tulcea, comandor Antoanel Marian Vătămanu.

„Hristos s-a înălțat! Sărbătorim astăzi, 6 Iunie, Ziua Eroilor, un moment de cinstire a înaintaşilor noştri care, prin acte de vitejie și de multe ori cu prețul vieții, au apărat hotarele țării.

Fie că este vorba despre Războiul de Independență, Primul Război Mondial sau cel de-al Doilea Război Mondial, Forțele Armate Române au dat dovadă de curaj și perseverență luptând de multe ori în condiții potrivnice din toate punctele de vedere. Pe lângă sacrificiul și dăruirea înaintașilor nu putem să nu amintim de pierderile umane suferite.

În zi de Sărbătoare Împărătească, Înălțarea Domnului, avem onoarea de a ne aminti cu respect despre cei care, înainte de vreme, au trecut la cele veșnice, lăsând în urma lor bazele României de astăzi: un stat independent, un stat suveran, un stat modern, un stat european.

Este o datorie morală pentru noi, cei din administrația publică locală, alături de toți tulcenii și toți românii din această greu încercată, dar frumoasă țară, să facem toate eforturile necesare pentru a aprecia și cinsti cum se cuvine memoria celor căzuți la datorie. Cinste eroilor neamului românesc!“, a declarat cu acest prilej președintele Horia Teodorescu.

În cadrul ceremonialului a fost oficiat un serviciu religios – rugă și închinare pentru eroii neamului și poporul român, s-au depus coroane de flori la Osuarul Eroilor și a avut loc defilarea gărzii de onoare.