Ceremonie de trecere în corpul ofiţerilor la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea

Luni, 06 noiembrie a.c., începând cu ora 08.30, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, s-a desfăşurat ceremonia de trecere a doi subofiţeri, în corpul ofiţerilor.

Cu această ocazie, pe platoul din incinta unităţii,  s-a prezentat onorul inspectorului şef şi s-a întonat Imnului Naţional al României. În continuare, inspectorul şef domnul colonel Ion BORDEI, a dat citire Ordinelor Ministrului Afacerilor Interne pentru înaintarea în gradul de sublocotenent, a plutonierului major Mitu Iulian şi a plutonierului adjutant Tarbu Dumitrel.

Plutonierul major Mitu Iulian a promovat concursul organizat pentru ocuparea postului de ofiţer specialist II la Serviciul Ordine şi Siguranţă Publică iar plutonierul adjutant Tarbu Dumitrel concursul organizat pentru ocuparea postului de ofiţer specialist II în cadrul Compartimentului Marketing şi Achiziţii, cu recrutare din sursă internă prin trecerea în corpul ofiţerilor a maiştrilor militari şi subofiţerilor care au îndeplinit condiţiile legale prevăzute de actele normative în vigoare.

Inspectorul şef le-a mulţumit pentru activitatea profesională desfăşurată şi rezultatele obţinute până în prezent, i-a felicitat pentru avansarea în grad şi le-a urat mult succes în carieră.

În conformitate cu art. 3 din legea nr. 80 din 11 iulie 1995 privind statutul cadrelor militare, gradul militar este un drept al titularului şi reprezintă recunoaşterea în plan social a calităţii de cadru militar.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE