Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ieri, poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere Negru Vodă au controlat o mașină Opel Tigra înmatriculată în Bulgaria, condusă de către G....
Prins la Negru Vodă

Prins la Negru Vodă

Ieri, poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere Negru Vodă au controlat o mașină Opel Tigra înmatriculată în Bulgaria, condusă de către G. Constantin, în vârsta de 22 de ani, cu domiciliul în municipiul Tulcea.

În mașină se mai afla și I. Brânduşa, în vârstă de 21 de ani, cu domiciliul în municipiul Constanţa. Persoanele în cauză s-au prezentatla P.T.F. Negru Vodă cu intenţia de a se deplasa în Bulgaria, însă, în urma verificărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră, a reieşit faptul că certificatul de înmatriculare, emis pe numele unui cetăţean bulgar, nu îndeplineşte în totalitate condiţiile de fond şi formă ale unui certificat original, acesta fiind suspect de a fi fals total. De asemenea, procura notarială de împuternicire a numitei I. Brânduşa în vederea utilizării autoturismului în cauză este suspectă de a fi falsă.

S-a procedat la ridicarea pe bază de dovadă a documentelor de înmatriculare ale autoturismului şi a procurei notariale de împuternicire.

Împotriva lui G. Constantin s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals”, iar împotriva Brânduşei s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tăinuire” şi „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale“.