Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Cinci incubatoare noi pentru secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Tulcea Cinci incubatoare noi pentru secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Tulcea
Rectificarea bugetului județean va fi votată în ședința ordinară a Consiliului Județean Tulcea de vineri, 24 aprilie 2022. Conform raportului de specialitate anexat proiectului... Cinci incubatoare noi pentru secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Tulcea

Rectificarea bugetului județean va fi votată în ședința ordinară a Consiliului Județean Tulcea de vineri, 24 aprilie 2022.

Conform raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, pe anul 2022, Spitalul Județean Tulcea a solicitat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și a Listei cheltuielilor de capital.
Astfel, în cursul lunii iunie 2022 a fost semnat contractul nr. 12455/ 8.06.2022 pentru alocare prin transfer din bugetul Ministerului Sănătății a unor sume destinate cheltuielilor de natura investițiilor, respectiv suma de 375.000 de lei pentru următoarele bunuri: incubator închis standard (două bucăți) – 44.000 lei, incubator hibrid închis – deschis intraspitalicesc (două bucăți) – 289.000 lei, incubator deschis tip masă de reanimare (1 bucată) – 42.000 lei.
Conform celor declarate de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Tulcea, patru dintre aceste incubatoare au ajuns deja la Tulcea, urmând ca în cel mai scurt timp să fie adus și al cincilea incubator.
Amintim faptul că finanţarea spitalelor publice din reţeaua administraţiei publice locale se asigură din mai multe surse astfel: contracte de servicii medicale cu Casa Naţională de Sănătate; bugetul de stat, respectiv bugetul Ministerului Sănătăţii – pentru programe naţionale în domeniul sănătăţii; bugetele locale, respectiv al judeţului; venituri proprii; donaţii şi sponsorizări.
Spitalul Județean de Urgență Tulcea este o instituție de utilitate publică care furnizează servicii medicale de specialitate, în principal locuitorilor județului Tulcea, având o capacitate de 735 de paturi și asigurând condiții de investigații medicale, tratament, cazare, igienă și alimentație pacienților.