Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând cinci cetăţeni...
Plasele au fost confiscate

Plasele au fost confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând cinci cetăţeni români care transportau 27 plase de pescuit tip monofilament în lungime de peste 800 metri.

Ieri, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Tulcea au acţionat în zona localităţii Iazurile din judeţul Tulcea unde i-au identificat pe M.I. de 28 ani şi G.D.C. de 31 ani care transportau în doi saci de rafie 8 setci de tip monofilament şi din fir textil în lungime de 230 metri.
Ieri, în jurul orei 10.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Isaccea i-au depistat în zona de competenţă pe B.F. de 46 ani şi T.I. de 28 ani care transportau în doi saci de rafie 10 plase monofilament în lungime de 428 metri şi 17 kilograme peşte.
Tot ieri, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Sulina au verificat pe unul din canalele din apropierea localităţii Cardon o ambarcaţiune tip lotcă condusă de un bărbat de 51 ani. În barcă au fost găsite 8 plase monofilament în lungime de 170 metri şi o unealtă tip prostovol.
În aceeaşi zi, în intervalul orar 6.00 – 10.00, poliţiştii de frontieră din Sulina au acţionat pe canalul Sfiştofca în cooperare cu reprezentanţii A.R.B.D.D., ridicând în vederea confiscării 8 plase tip setcă în lungime de 270 metri şi 55 kilograme peşte găsite abandonate.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele în lungime de 1.089 metri, o ambarcaţiune, un motor marca Johnson de 4 CP şi 2 rame, iar cantitatea de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil în vederea valorificării.
Persoanele în cauză domiciliate în judeţul Tulcea sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj piscicol.