Cine a fost Karl Lagerfeld, liderul modei mondiale

Dacă ești pasionat de modă, cu siguranță, ai auzit de Karl Lagerfeld, celebrul designer de modă german și controversat director de creație al casei de modă Chanel. Acesta s-a stins din viață în 2019, la 85 de ani, în urma unui cancer pancreatic, lăsând în urmă o tristețe fără seamăn în lumea modei de pretutindeni.

Timp de peste șase decenii, Karl Lagerfeld a creat numeroase linii de obiecte vestimentare, încălțăminte sau accesorii, care l-au transformat într-unul dintre cele mai apreciate personaje de pe planetă. Vrei să afli pentru ce era cunoscut Karl Lagerfeld și care a fost ascensiunea sa în modă? Citește rândurile de mai jos!

Când s-a născut Karl Lagerfeld?

 

Controversa vieții lui Karl Lagerfeld începe încă de la naștere. Pentru mult timp, data exactă în care a venit pe lume celebrul designer a fost un secret. Nimeni nu cunoștea ziua în care Lagerfeld s-a născut iar acesta nici nu intenționa să dezlege misterul. Deși creatorul de modă spunea că anul real al nașterii era 1935, a recunoscut, ulterior, că s-a născut la data de 10 septembrie 1933, la Hamburg.

Din ce familie venea Karl Lagerfeld?

 

Chiar dacă marii artiști ai lumii veneau din familii modeste, Karl Lagerfeld nu era unul dintre ei. Acesta făcea parte dintr-o familie înstărită, trăind înconjurat de aristocrați și de vile fastuoase. Atunci când Hamburgul a fost asediat, în iulie 1944, Karl și familia sa au fost nevoiți să se mute într-un land din nordul Germaniei, acolo unde și-a petrecut copilăria. Lagerfeld s-a bucurat de o educație aleasă. Acesta învățase engleză și franceză încă dinainte de anii de școală, fiind și extrem de pasionat de pictură.

Care a fost ascensiunea designerului Karl Lagerfeld?

 

Dorința de ascensiune a lui Karl Lagerfeld ia amploare, de aceea, își dorește să ajungă la Paris, unde se va și muta, în 1953, alături de mama sa. La 20 de ani, câștigă concursuri de modă prin prezentarea unui model de palton. Câțiva ani mai târziu, începe să lucreze la Pierre Balmain și devine director artistic la Chloe, unde își pune amprenta asupra hainelor și a accesoriilor.

În 1976, Lagerfeld își creează un look care a rămas în amintirea noastră până astăzi, fiind influențat de mișcarea Art Deco. Astfel, obține un stil vestimentar excentric, prin intermediul hainelor negre, al părului prins în coadă și al ochelarilor de soare negri, pe care nu și-i dădea jos niciodată.

În 1983, Karl Lagerfeld devine director de creație la Chanel și reușește să reformeze această casă de modă, cu ajutorul culorilor noi și a croiurilor speciale. Un an mai târziu, pune bazele propriului sau brand, care include haine și accesorii pentru bărbați, femei și copii.

Prin ce s-a remarcat Karl Lagerfeld?

 

În afară de talentul său de designer și de abilitățile de director de creație, Karl Lagerfeld a rămas fidel unui look unic, datorită căruia a ajuns un personaj ce nu poate fi uitat. Pantalonii mulați, cămașa cu gulerul înalt, sacoul, ochelarii de soare, mănușile și inelele pe care le purta de fiecare dată l-au transformat într-o adevărată opera de artă, așa cum îi plăcea să se autointituleze.

De la celebrul designer german te poți bucura de numeroase creații, care de care mai interesante. Poți opta pentru încălțăminte Karl Lagerfeld, genți, bluze, pantaloni și chiar colecții de machiaj.