CINE ÎL ŞANTAJEAZĂ PE HOGEA

Nicolae Constantin Hațeganu

Nicolae Constantin Hațeganu

Consilierii locali PPDD, trei la număr, au absentat voluntar de la ultima şedinţă, anulând astfel majoritatea de conjunctura formată împreună cu PDL.Astfel, primarul Hogea s-a trezit că nu mai deţine controlul, voturile fiind de 9 la 9, USL-PDL. Nici un proiect important nu a fost afectat deocamdată şi asta pentru că absenţa PPDD a fost doar un semnal la adresa primarului, care nu a respectat un ordin venit de la un inculpat penal, şeful pieţelor tulcene, Ovidiu Haţeganu, un personaj judecat pentru delapidare.
Conform surselor noastre, şefii paraşutaţi de la PPDD au mai pregătit o afacere din care probabil spera să obţină un profit dubios, probabil prin externalizări către firme prietene. Astfel, STP Tulcea ar urma să dezvolte câteva trasee exterioare, realizate probabil cu autobuze închiriate şi alte contracte. Primarul Hogea nu a fost de acord cu această propunere, refuzând categoric. Ca să îl liniştească, amicii de la PPDD şi-au retras consilierii arătându-i primarului ca fără ei nu mai deţine controlul în Consiliul Local.
În aceste condiţii însă, bucureştenii paraşutaţi la PPDD Tulcea s-ar putea să se trezească cu o mare surpriză, respectiv să rămână singuri în opoziţie şi fără toate posturile de conducere pe care le deţin acum tot prin şantaj politic. Un prim pas s-a văzut la şedinţă la care ei au absentat, atunci când proiectele importante pentru comunitate au trecut cu votul comun USL-PDL..
Cine este Haţeganu
„Nicolae Constantin Haţeganu. Fost ofiţer de securitate. Preşedinte al consiliului de administraţie al societăţii de asigurări Astra, cu un rol încă nelămurit în păgubirea societăţii în favoarea lui Sorin Ovidiu Vântu. Îndepărtat din funcţie în martie 2001. În prezent, este anchetat pentru delapidare, inculpat într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului București, alături de alți apropiați ai lui Sorin Ovidiu Vântu “. Aceasta este prezentarea omului ce în mandatul primarului Constantin Hogea și cu acordul Consiliului de Administrației controlat de PDL Tulcea și PPDD, a fost numit director al SC Agropiețe Tulcea.
Acest personaj administrează piețele tulene, iar printre primele lucruri făcute la Tulcea a fost să își înființeze o firmă. Având în vedere că se mai ocupă cu afaceri auto, este de înțeles de ce și-a dorit inițial să ajungă la SC Transport Public, o altă societate publică cedată de Hogea PPDD-ului, unde totuși Hațeganu este președinte interimar al Consiliului de Administrație!
Omul lui Vântu
Nicolae Constantin Haţeganu, fost ofiţer de Securitate şi fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii de asigurări Astra, a participat şi el la fraudarea acesteia în favoarea lui Sorin Ovidiu Vântu, scrie media centrală despre actualul candidat al PPDD Tulcea la Senat.
„Nicolae Constantin Hateganu a fost audiat alături de alte persoane, de către ofiţerii Direcţiei Cercetări Penale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, în scandalul legat de Banca Română de Scont (BRS). Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii de asigurare Astra a decis, în iunie 2001, înlocuirea lui Nicolae Constantin Hateganu cu Răzvan Haritonovici şi demiterea lui Dan Saftescu din funcţia de director general.
Potrivit presei centrale, în perioada în care a fost preşedinte al CA de la Astra, Hateganu a aprobat scoaterea din conturile Astra de la BCR, Citibank, Volksbank, ABN Amro şi ING Bank a sumei de opt milioane de dolari, care a fost ulterior transferată pentru a constitui, la Banca Română de Scont (BRS) şi Banca de Investiţii şi Dezvoltare (BID) două conturi drept garanţie pentru un împrumut acordat de cele două bănci societăţii Construct Grup Internaţional SRL.
Poliţiştii au preluat, de la echipa de control a BNR, schemele de circulaţie a banilor din conturile în care au fost operate transferuri fără documente acoperitoare. Ofiţerii Inspectoratului General al Poliţiei verifica activitatea unor firme apropiate de Sorin Ovidiu Vinţu implicate în transferul banilor din conturile BRS şi în contul cărora au fost transferate importante sume de bani fără documente justificative “.
De menționat că în dosarul de delapidare aflat pe rolul Tribunalului București pe lângă Hațeganu mai sunt inculpați alți foști membri din conducerea Astra, unii fiind arestați pentru fraude economice.