Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

CINE VA FI NOUL VICEPRIMAR AL TULCEI? CINE VA FI NOUL VICEPRIMAR AL TULCEI?
În condiţiile în care alianţă de conjunctura PDL-PPDD s-a rupt în Consiliul Local, încet încet toţi oameni lui Dan Diaconescu vor fi îndepărtaţi din... CINE VA FI NOUL VICEPRIMAR AL TULCEI?

În condiţiile în care alianţă de conjunctura PDL-PPDD s-a rupt în Consiliul Local, încet încet toţi oameni lui Dan Diaconescu vor fi îndepărtaţi din posturile de conducere ocupate la Tulcea.
Deja directorul Agropiete, Constantin Haţegan, a fost dat afară, urmează directorul de la Transport Public, cel de la Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniulu şi şeful Poliţiei Comunitare.
Important, cel puţin că vizibilitate, este şi postul de viceprimar, ocupat acum de PPDD-istul Marcel Iordache.
O nouă alianţa oficială care să aducă o majoritate simplă în Consiliul Local este greu de realizat. PDL are 9 consilieri, la fel ca şi USL, iar PPDD trei.
În condiţiile în care, conform protocolului USL, nu se poate face o alianţă cu PDL, iar USL nu are nici un interes să susţină un viceprimar PPDD, dar nici PDL, situaţia este în impas, în condiţiile în care pentru revocare ar putea vota şi USL şi PDL. Dilema ar interveni la propunerea unui nou viceprimar, dacă fiecare formaţiune vine cu un candidat.În aceste condiţii, cele mai mari şanse le are.. actualul viceprimar Iordache, după un balotaj USL-PDL.Asta în cazul în care toţi consilierii ar fi prezenţi la vot şi nu cumva careva s-ar îmbolnăvi subit…
CE SPUN POLITICIENII LOCALI
Oficial preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu, ne-a declarat că nu este foarte preocupat de situaţia politică din Consiliul Local dar că este sigur că nu va fi nici o alianţă oficială cu PDL.
„Desigur, nu putem acum de dragul politicii să obstrucţionăm toate proiectele din consiliu, vorbim de proiectele importante pentru comunitate. Este treaba organizaţiei municipale PSD cum va gestiona situaţia, dar sper că totul să fie în favoarea tulcenilor, lumea e sătulă de scandaluri, trebuie să fim constructivi “.
De aceeaşi părere este şi preşedintele organizaţiei municipale PSD, Valcu Stoian, care spune că nu a avut nici măcar o discuţie cu primarul Hogea pe această temă.
„Noi ne facem treaba in continuare, analizăm proiectele de hotărâri, dacă sunt corecte şi în favoarea tulcenilor le aprobăm, indiferent de cine este iniţiatorul. Nu ştiu dacă ne este necesar un post de viceprimar sau alte funcţii în momentul de faţă “.
În altă ordine de idei voci din rândul liberalilor tulceni s-ar fi exprimat favorabil unei alianţe de conjunctura cu PDL, în schimbul a 50% dintre funcţiile de conducere din societăţile din subordinea Consiliului Local plus un post de viceprimar.!