Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ciolacu începe să fie activ pe scena internațională Ciolacu începe să fie activ pe scena internațională
În calitate de prim-ministru, domnul Marcel Ciolacu a început să fie din ce în ce mai activ pe scena internațională, promovând interesele naționale ale... Ciolacu începe să fie activ pe scena internațională

În calitate de prim-ministru, domnul Marcel Ciolacu a început să fie din ce în ce mai activ pe scena internațională, promovând interesele naționale ale României.

Nu trece săptămână în care domnul Ciolacu să nu aibă întrevederi bilaterale cu omologii, participări la formate europene sau internaționale, ori întrevederi cu ambasadorii acreditați la București.

Zilele trecute, premierul Ciolacu a participat la reuniunea șefilor de stat și de guvern din sud-estul Europeni, de la Atena.

În cadrul reuniunii a solicitat o finanțare suplimentară, de 1,4 miliarde de euro, din bani europeni, pentru dezvoltarea infrastructurii portuare românești și a celei de transport, astfel încât să poată fie asigurat tranzitul rapid al unei cât mai mare cantități de cereale ucrainene, în beneficiul pieței mondiale.

De asemenea, șeful executivului a insistat pentru implicare și acțiune de la nivelul Comisiei Europene pentru admiterea României în Schengen.

Acestea sunt cele două teme majore pe care premierul României le-a ridicat la reuniunea șefilor de stat și de guvern de la Atena, la care participă și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ideea esențială este că e nevoie mai mult decât oricând de consolidarea coeziunii și unității Uniunii Europene, pentru a sprijini cât mai eficient Ucraina în războiul său cu rușii.

Iar aderarea României la spațiul Schengen, unde merită să fie de mult, cu o infrastructură de transport adecvată, nu poate fi decât un mare câștig atât pentru Uniune, cât și pentru România.

Premierul Ciolacu si PSD vor susține întotdeauna în mod activ interesele României pe plan internațional și regional!

Deputat PSD Tulcea, Mirela Furtună