Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Colegiul Dobrogean Spiru Haret învață limba Erasmus + Colegiul Dobrogean Spiru Haret învață limba Erasmus +
Marți, 18 decembrie, cu începere de la ora 14.00, Sala de Festivități a Colegiului Dobrogean  „Spiru Haret” a găzduit lansarea a două proiecte finanțate... Colegiul Dobrogean Spiru Haret învață limba Erasmus +

Marți, 18 decembrie, cu începere de la ora 14.00, Sala de Festivități a Colegiului Dobrogean  „Spiru Haret” a găzduit lansarea a două proiecte finanțate prin Programul Erasmus +.

Stop bullying și ciberbullying, mai media literat, mai incluziv” și „Wise and Inventive Screenagers” este numele celor două proiecte prin care colectivul de profesori încearcă să abordeze  două domenii de interes și de actualitate.

La invitația directorului Florin Anastasiu, din partea Consiliului Județean Tulcea, la festivitatea de deschidere a celor două proiecte a participat vicepreședintele Dumitru Mergeani, el însuși absolvent al Colegiului Dobrogean Spiru Haret.

„Bullying – ul este un termen relativ nou pentru România, dar efectele sale sunt extrem de nocive pentru personalitatea elevului, aflată în formare la vârsta adolescenței, o vârstă extrem de delicată. Poate produce frustrări, conflicte interne sau chiar tulburări de personalitate pentru viitorul adult.

Tema celui de-al doilea proiect este la fel de importantă: într-o lume bombardată de informație, uneori falsă în mod intenționat, trebuie să învățați să distingeți adevărul de manipulare. Trebuie să vă informați corect, pentru a nu ajunge simple instrumente”, a spus vicepreședintele Dumitru Mergeani la festivitatea de deschidere a celor două proiecte.

Așa cum s-a exprimat profesor Mihaela Condrat, coordonatorul proiectului „Wise and Inventive Screenagers”, Colegiul Dobrogean Spiru Haret învață limba Erasmus +, cadrele didactice și elevii fiind deciși ca și după implementare proiectele lor să obțină același punctaj ca la aprobare.