Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Comemorându-l pe Gunther Forst Gasser: Apel la Contribuții Artistice pentru un Omagiu Memorial Comemorându-l pe Gunther Forst Gasser: Apel la Contribuții Artistice pentru un Omagiu Memorial
Într-o lume a artei ce păstrează vie amintirea unor talente remarcabile, luna iulie va aduce cu ea împlinirea a 20 de ani de la... Comemorându-l pe Gunther Forst Gasser: Apel la Contribuții Artistice pentru un Omagiu Memorial
Foto: portret Gunther Forst Gasser realizat de Laurențiu Midvichi

Foto: portret Gunther Forst Gasser realizat de Laurențiu Midvichi

Într-o lume a artei ce păstrează vie amintirea unor talente remarcabile, luna iulie va aduce cu ea împlinirea a 20 de ani de la trecerea în neființă a artistului plastic tulcean de excepție, Gunther Forst Gasser (1943-2004).

Gunther Forst Gasser a fost nu doar un artist, ci o sursă de inspirație și învățătură pentru cei din jurul său. Într-un efort de a celebra și păstra vie moștenirea sa artistică, anunțăm lansarea unui proiect deosebit: un website memorial dedicat operei și vieții sale.

Pentru a oferi o imagine cât mai amplă și personală, rugăm comunitatea locală să ne ajute cu:

Materiale Artistice

Dacă dețineți picturi semnate de Gasser, vă rugăm să le fotografiați sau să ne acordați permisiunea de a le fotografia.

Suntem în căutarea unor imagini din expoziții, interviuri, cursuri de pictură și orice alt material video sau redactat care să reflecte diversitatea și profunzimea sa artistică, profesorală și umană.

Apel la Interviuri și Amintiri Personale

Pentru a oferi o imagine completă a artistului, suntem în căutarea foștilor săi elevi, colegi și critici care ar fi dispuși să ofere scurte interviuri. Dacă sunteți interesati, vă încurajăm să ne contactați pentru a programa un interviu video prin Skype, Zoom sau WhatsApp, sau să răspundeți la întrebări în scris. Fiecare poveste și perspectivă contribuie la conturarea portretului complex al lui Gunther Forst Gasser.

Cum ne puteți contacta?

Pentru a vă implica în acest proiect, vă rugăm să ne contactați la adresa de email greta.gasser@gmail.com. Împreună, putem aduce viață și profunzime acestui omagiu artistic, creând o platformă care să reflecte contribuția sa la viața culturală tulceană.

Cu cât mai multe contribuții și povești aducem împreună, cu atât mai bogată și autentică va deveni această amintire colectivă.

Vă mulțumim anticipat pentru susținerea dumneavoastră și pentru participarea la acest proiect.