„Compensăm cu 90% medicamentele pentru pensionari”

Deputat Mirela Furtună

Partidul Social Democrat a impus măsura de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionarii cu pensii de până la 1429 lei, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.
Măsura va fi aplicată de la începutul anului viitor și are drept scop creșterea speranței de viață a seniorilor noștri și a calității vieții acestora.
Astfel, PSD a demonstrat încă o dată că este singurul partid de stânga din România și singurul care promovează o doctrină socială, o doctrină pentru oameni.
Este evident că pensionarii cu pensii sau indemnizație socială de până la 1429 de lei nu-și permiteau să ducă un trai decent și să-și achiziționeze și medicamentele necesare.
De prea multe ori seniorii noștri au fost nevoiți să aleagă între a-și cumpăra medicamente sau a-și procura alimente necesare, ori de a cumpăra un mic cadou pentru nepoți. PSD a reușit să schimbe, cel puțin parțial, acest lucru.
Ne-am gândit la pensionarii care au venituri foarte mici și am luat mai multe măsuri pentru sprijinirea acestora, precum: acordarea unei sume suplimentare de până la 1200 de lei pentru plata facturilor, pentru pensionarii cu venituri de până la 1600 de lei; compensarea cu până la 90% a facturilor la gaz și energie electrică; compensarea medicamentelor cu 90%.
Referitor la venituri, vreau să subliniez că sintagma ”indiferent dacă realizează sau nu alte venituri” este foarte bine venită. De multe ori, pensionarii și-au dat puținul pământ pe care îl aveau în arendă și primesc sume foarte mici pentru acest lucru. În cazul în care ar fi lipsit respectiva sintagmă, foarte mulți pensionari ar fi fost excluși în mod nedrept de la aplicarea măsurii necesare menționate.
Anul 2022 vine cu vești bune pentru pensionari. La mulți ani!

Deputat PSD Tulcea, Mirela Furtună