Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

COMUNA LUNCAVIȚA – TERITORIUL ÎNFRĂȚIT CU POLICOLOR ȘI „CULORILE ROMÂNIEI” COMUNA LUNCAVIȚA – TERITORIUL ÎNFRĂȚIT CU POLICOLOR ȘI „CULORILE ROMÂNIEI”
Comuna Luncavița a fost selectată de POLICOLOR în cadrul programului național ,,Culorile României”. La Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie GUSTI” a avut loc la... COMUNA LUNCAVIȚA – TERITORIUL ÎNFRĂȚIT CU POLICOLOR ȘI „CULORILE ROMÂNIEI”

casaComuna Luncavița a fost selectată de POLICOLOR în cadrul programului național ,,Culorile României”.

La Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie GUSTI” a avut loc la 11 mai 2016 conferința de lansare a proiectului.

În perioada imediat următoare colectivitatea luncavițeană a primit gratuit și a colorat cu POLICOLOR stupinele, bărcile, sau paziile caselor tradiționale!

Beneficiarii din zona rurală a programului „Culorile României 2016” : Luncavița (Tulcea), Corbi (Argeş) și Mânzăleşti (Buzău)

„ În calitate de primar al Comunei Luncavița pot spune că această campanie organizată de Policolor, „Culorile României” înseamnă foarte mult pentru colectivitatea noastră, dar și pentru autoritatea locală, deoarece a rezolvat o  parte importantă din nevoile locuitorilor și din sarcinile administrației publice.

fantanaCetățenii din Luncavița și Rachelu, a căror gospodării mai păstrează specificul local tradițional, pescarii și apicultorii, au primit vopselurile oferite de Policolor, iar acum au casele mai luminate, bărcile mai recondiționate, iar stupinele mai primitoare pentru harnicele albine. Proiectul este unul foarte frumos fiindcă el s-a adresat în primul rând unui grup țintă de oamenii tradiționali, naturali și simpli, cu resurse financiare scăzute, care practică activități tradiționale specifice locului, de la tineri la pensionari.

„Culorile României” în Comuna Luncavița au contribuit din plin la originalitatea și continuitatea locurilor, au promovat specificul acestui teritoriu administrativ de la poalele Munților Măcinului și de la intrarea în Biosfera Delta Dunării, au statornicit ocupațiile tradiționale și au dezvoltat atracțiile turistice ale zonei omogene. Acolo unde cetățeanul  nu a putut singur, mulți voluntari din comună l-au ajutat pentru  a folosi cu eficiență culorile.

Nici generația foarte tânără nu a fost uitată prin acest program deoarece Cercul de pictură „Catharsis” al elevilor Liceului Tehnologic „Simion LEONESCU” din Luncavița a pictat frumoase fresce atât în incita școlii, cât și în cadrul unor ansambluri arhitecturale civice.

Mulțumesc POLICOLOR și tuturor celor ce ne-au sprijinit în a fi beneficiarii „Culorilor României” spune Ștefan ILIE, primarul comunei LUNCAVIȚA.