Comunicat de presă privind sancționarea disciplinară a doamnei Grădină Laura, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea

PARCHETTULCEAÎn ședința de azi, 7 septembrie 2016, Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva doamnei Grădină Laura, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.

În temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Secția a aplicat doamnei Grădină Laura, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea sancțiunea disciplinară constând în ‘avertisment’, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. c) din același act normativ — ‘atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, celălalt personal al instanței sau al parchetului în care funcționează, inspectori judiciari, avocați, experți, martori, justițiabili ori reprezentanții altor instituții’.

Hotărârea secției va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancțiunea disciplinară menționată, urmând a fi redactată și publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunțare. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.