Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Conferință de lansare:  Despre școli fără ziduri, alături de Fundația Noi Orizonturi Conferință de lansare:  Despre școli fără ziduri, alături de Fundația Noi Orizonturi
Conferința de lansare a proiectuloui „Implicarea mea contează“ a avut loc marți după amiază, de la ora 17.30, în incinta Școlii Gimnziale „Ion Luca... Conferință de lansare:  Despre școli fără ziduri, alături de Fundația Noi Orizonturi

2 (2)Conferința de lansare a proiectuloui „Implicarea mea contează“ a avut loc marți după amiază, de la ora 17.30, în incinta Școlii Gimnziale „Ion Luca Caragiale“ din municipiul Tulcea.

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat la deschiderea proiectului inițiat de Fundația „Noi Orizonturi“ și care va fi implementat alături de partenerii locali: Asociația de Părinți Avantaje, Asociatia Grupurilor Locale de Tineret, Comunitatea Rușilor Lipoveni România – Filiala Tulcea, Partida  Romilor, Comunitatea Elenă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Centrul Județean de Resurse și Asistenta în Educație, Consiliul Județean Tulcea, Episcopia Ortodoxă Tulcea, Fundația Județeană pentru Tineret, Direcția de Asistență și Protecție Socială Agenția pentru Protecția Mediului, Școala Gimnazială Sarichioi, Primăria Sarichioi, Școala Gimnazială Sf. Gheorghe, Inspectoratul Școlar Tulcea.

„Poate că prea mult timp sarcina cea mai grea a fost lăsată doar în grija profesorilor. Cunoscând greutăţile cu care se confruntă sistemul educaţional (riscul de abandon şcolar, analfabetismul  funcţional, programa încărcată, lipsa de atractivitate a unor materii, greutăţile financiare ale familiilor din care provin elevii), şi alte componente ale societăţii trebuie să intervină pentru a conecta şcoala şi procesul educaţional la realităţile sistemului social“, a transmis vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Proiectul „Implicarea mea contează“ se va derula în perioada aprilie – noiembrie 2017, în cadrul programului „Școli conectate la comunitate“ și își propune dezvoltarea capacității a 30 de școli –pilot de a se autoevalua și a-și proiecta dezvoltarea instituțională utilizând Standardele Internaționale de Calitate ale Școlilor Comunitare.

De asemenea, vor fi organizate 20  activități în care sunt implicați parteneri comunitari, 20 activități comune părinți–copii. În plus, vor avea loc două  schimburi de „bune practici” pe componentele educaţiei incluzive cu două școli din mediul rural cu populație școlară multietnică.

Tot în cadrul proiectului vor fi realizate cel puțin 10 parteneriate cu instituții, ONG-uri din comunitate, 60 de pliante, 30 de mape, 15 afișe ale  proiectului, cel puțin două comunicate de presă, un colț  interetnic  și un  panou cu imagini ale activității, sub forma unui Market-place, respectiv un Jurnal de călătorie, etc.