Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Conferință regională a medicilor de familie Conferință regională a medicilor de familie
Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Luchici, a participat la conferința organizată de Grupul Medicilor de Familie Tulcea, cu tema: „Comunicarea şi colaborarea interdisciplinară –... Conferință regională a medicilor de familie

lukVicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Luchici, a participat la conferința organizată de Grupul Medicilor de Familie Tulcea, cu tema:Comunicarea şi colaborarea interdisciplinară – una din cheile succesului medical“.

 Conferinţa, creditată de Colegiul Medicilor din România cu ore de Educaţie Medicală Continuă, a cuprins comunicări orale, prezentări video, expoziţie medicală specializată, simpozioane de firmă şi ateliere practice.

La acest eveniment de înaltă ţinută ştiinţifică au luat parte specialiști din domeniile medicale (boli infecţioase, cardiologie, gastroenterologie, medicină internă, oncologie, pneumologie, psihiatrie) şi chirurgicale (chirurgie generală, chirurgie plastică, ginecologie, oftalmologie, ortopedie, urologie).

La începutul conferinței, dr. Monica Ifrim, președinte al Grupului Medicilor de Familie din Tulcea, a amintit despre cea care a gândit, încă de anul trecut, acest eveniment de marcă:  dr. Doina Isac (care s-a stins din viață în urma unui tragic accident rutier petrecut în urmă cu câteva luni).

Pe rând, invitații la deschiderea conferinței au vorbit despre importanța unei astfel de sesiuni de comunicări organizate aici, la Tulcea.

„Salut prezența la Tulcea a tuturor specialiștilor  din domeniile medicale și chirurgicale care s-au implicat activ în succesul acestei conferințe. Îmi exprim încrederea că județul nostru nu are decât de câștigat din acest tip de exerciții de colaborare, din astfel de schimburi de experiență (…) Dumneavoastră, medicii de familie, aveți un rol crucial în asigurarea asistenței medicale din întreg județul: constituiți baza sistemului medical, sunteți cei la care au acces absolut toți tulcenii, asigurați o triere adecvată a cazurilor ce trebuie să ajungă în spitale, aveți o abordare integrată a sistemului de sănătate, construită în jurul fiecărui pacient și, poate cel mai important, sunteți cei care asigură prevenția, element extrem de important în ceea ce privește sistemul de sănătate publică, per ansamblu“, a transmis vicepreședintele Luchici.